Thirrje për aplikime/ Youth Ambassador of Peace

Thirrje për aplikime/ Youth Ambassador of Peace

Pas suksesit të jashtëzakonshëm të vitit të kaluar vjen sërish Youth Ambassador of Peace këtë herë me më shumë energji dhe plane për të ardhmen. Me prezencën e shkëlqesisë së tij zotit Hellmut Hoffmann në ambientet e EU Info Center u shpallën dy fituesit Xhoi Bare dhe Alvaro Bulku. Të dy fituesit në Mars të këtij viti përfaqsojnë Shqipërinë në Asamblenë e Ambasadorëve në Berlin. Ata do të jenë të pranishëm në aktivitet për të…

Read More

Thirrje për Pjesëmarrje/ Festivali i Filmit mbi Mjedisin në Shqipëri (EFFA) 2016

Thirrje për Pjesëmarrje/ Festivali i Filmit mbi Mjedisin në Shqipëri (EFFA) 2016

Idea e Festivalit Organizatorët e edicionit të katërt të Festivalit të Filmit mbi Mjedisin në Shqipëri (22 Maj – 5 Qershor 2016) mirpresin filma mbarë botëror mbi mjedisin. Tre janë kategoritë në konkurim: filmi me metrazh të shkurtër (<20min), filmi me metrazh të gjatë (>20min) dhe EFFA Lab Film. Ky “laborator” synon të nxis regjisorët e rinj në të gjithë ballkanin të prodhojnë filmat e tyre me temë mjedisin. Organisatorët e EFFA synojnë të mbështesin filmin mjedisor ballkanik, duke…

Read More

‘VENDI IM, ANGAZHOHEM’/ Konkurs nga Fondacioni për Liri dhe Demokraci

‘VENDI IM, ANGAZHOHEM’/ Konkurs nga Fondacioni për Liri dhe Demokraci

Çmime, trajnime dhe promovim për ESENE dhe IMAZHIN më të mirë në kategorinë gjimnaz dhe universitet. Nëse ndihesh i talentuar, atëherë apliko pa humbur kohë për konkursin “Vendi im, Angazhohem”. Konkursi kërkon të promovojë mendimet dhe ndjesitë e të rinjve shqiptarë në lidhje me të ardhmen e tyre në Shqipëri. Duke ndjekur një qasje pozitive, tematika e zgjedhur kontraston me idenë e largimit nga vendi duke i nxitur të rinjtë të përballen me arsyet dhe…

Read More

Tre çmime-8500 $/ Konkurs për Ide Inovative Ndriçimi

Tre çmime-8500 $/ Konkurs për Ide Inovative Ndriçimi

Kush mund të aplikojë? Projektues/dizanjer ndërkombëtarë për të zhvilluar koncepte ndriçimi innovative Çmimet: Një total prej $8,500 do të jepen për tre çmimet e para fituese Afati i aplikimit: 31 Janar 2016 Përshkrimi Fondacioni CLU ka lançuar edicionin e dytë të konkursit CLUE (Ndriçimi i Komunitetit për Mjedisin Urban), duke  ftuar dizanjera në mbarë botën për të zhvilluar konceptet e reja të ndriçimit. Konkursi i dytë me temë “Lightius Loci, Spirit of Light” ju fton…

Read More

Konkurs esesh për pjesëmarrje në Forumin e OKB/ “Shumë gjuhë, një botë”

Konkurs esesh për pjesëmarrje në Forumin e OKB/ “Shumë gjuhë, një botë”

Ndani idetë tuaja dhe bëhuni të dëgjueshëm…ndoshta edhe në sallën e Asamblesë së Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara! 60 studentë do të zgjidhen si delegatë të Forumit Akademik Rinor për Ndikimin Global të Kombeve të Bashkuara 2016, që do mbahet në datat 25-31 Korrik, 2016, ku ata do të krijojnë planet e veprimit në lidhje me Axhendën për Zhvillim të Qëndrueshëm të Kombeve të Bashkuara 2030. Studentët do të paraqesin këto plane veprimi në Selinë…

Read More

Konkurs për Ese mbi Anti-korrupsionin nga OSBE

Konkurs për Ese mbi Anti-korrupsionin nga OSBE

Prezenca e OSBE-së në Shqipëri ju fton të merrni pjesë në një Konkurs Esesh për të shprehur pikëpamjet tuaja për mënyrën si të luftojmë korrupsionin në Shqipëri dhe si të planifikojmë një shoqëri të lirë prej tij. Konkursi ka si synim t’i nxisë të rinjtë të mendojnë në lidhje me pasojat e korrupsionit, efektet negative të tij në shoqëri, dhe të krijojnë tolerancë zero për sjelljet jo etike dhe korrupsionin. Ky konkurs idesh që do…

Read More

Merrni pjesë në festivalin për të Rinjtë në Paris

Merrni pjesë në festivalin për të Rinjtë në Paris

Afati i aplikimit: 9 Nëntor 2015 Kush mund të aplikojë:  çdo person me banim në Evropë, në moshën 15-35 vjeç Përshkrimi Programi evropian “Rinia në Veprim” shoqëron të rinjtë e përfshirë në projekte me baza ditore. Viti 2013 ishte edicioni i parë i konkursit të videove; në edicionin e tretë të tij këtë vit, programi përqëndrohet në çështjet e mjedisit dhe ndryshimet klimatike. Ndryshimet klimatike dhe zhvillimi i qëndrueshëm janë qartësisht çështjet kryesore të rëndësishme për…

Read More

Fitoni 25,000 Euro/ Konkurs nga kompania Ericsson

Fitoni 25,000 Euro/ Konkurs nga kompania Ericsson

Afati i aplikimit: 30 Nëntor, 2015 Ericsson Innovation Awards (EIA) 2016 është një konkurs i hapur për studentët nga e gjithë bota që iu jep mundësinë për të zhvilluar ide të reja në fushën e TIK (Teknologjia e Informacionit dhe Komunikimit) në bashkëpunim me ekspertë të Ericsson. Tema për EIA 2016 është e ardhmja e jetës në qytet. Çfarë mundësish dalin kur gjithnjë e më shumë njerëz lidhen? Si mund të krijojmë mundësinë për krijimin…

Read More

Thirrje për pjesmarrje në ekspozitën NordArt

Thirrje për pjesmarrje në ekspozitën NordArt

Afati i aplikimit: 15 Dhjetor 2015 Kush mund të aplikojë? Artistë nga e gjithë bota Çmimet: shpërlbim në para, ekspozitë Përshkrimi Kunstwerk Carlshütte është një iniciativë kulturore jo-fitimprurëse dhe organizon NordArt, një ekspozitë ndërkombëtare vjetore të arteve pamore nga qershori deri në fillim të tetorit. NordArt është një nga ekspozitat më të mëdha të artit bashkëkohor në Evropë, që përfaqëson të gjitha aspektet e arteve pamore. Për t’u prezantuar në këtë ekspozitë,përzgjidhen 250 artistë nga…

Read More

“Youth Music Contest”/ Aplikoni në konkurs dhe fitoni një udhëtim në Paris

“Youth Music Contest”/ Aplikoni në konkurs dhe fitoni një udhëtim në Paris

Afati i aplikimit: 27 Shtator 2015 Kush mund të aplikojë? Aplikantët nën moshën 35 vjeç nga e gjithë bota Çmimi: Para cash prej 1,500 EUR, një trofe GYMC15 Champion dhe një udhëtim në Paris, Francë Përshkrimi Global Challenges Youth Music Contest (GYMC) është një konkurs video muzike online për të rinjtë organizuar nga International Association for the Advancement of Innovative Approaches (IAAI) organizatë e shoqërisë civile me seli në Klagenfurt / Austri në bashkëpunim me…

Read More
1 24 25 26 27 28 29