“Culture Corps” – Thirrje e Fondacionit Shqiptaro-Amerikan për Zhvillim (AADF)

“Culture Corps” – Thirrje e Fondacionit Shqiptaro-Amerikan për Zhvillim (AADF)

Thirrje e Fondacionit Shqiptaro-Amerikan për Zhvillim (AADF) Culture Corps është iniciativa më e re e AADF, që ka për qëllim të forcojë sektorin kulturor dhe të pasurojë atë me qasje inovatore, përmes fuqisë së krijimtarisë. Me synimin për të krijuar një mendësi të re, duke u dhënë aktorëve lokalë në fushën e kulturës mjetet për të udhëhequr ndryshimin në komunitetet e tyre, projekti do t’i ofrojë gjeneratës së re të liderëve në fushën e kulturës…

Read More

“LevizAlbania” shpall thirrjen për aplikime nr.2

“LevizAlbania” shpall thirrjen për aplikime nr.2

LevizAlbania vijon inkurajimin e Organizatave Jo Fitimprurëse, individëve dhe grupimeve të tyre me qëllim nxitjen e ndryshimit përmes aksionit qytetar dhe forcimin e ndjenjës komunitare.  LevizAlbania, është një projekt që synon të ketë një efekt katalizator për demokracinë vendore në Shqipëri. Në këtë kuadër, LevizAlbania shpall Thirrjen e Dytë për Aplikime. Organizatitat Jo Fitimprurëse, individët dhe grupimet e tyre ftohen të aplikojnë përmes KONCEPT-IDEVE në dy drejtimet e përcaktuara nga LevizAlbania: Advokaci dhe lobim për…

Read More

Thirrja për mbështetje të përkthimeve letrare nga gjuha Shqipe në gjuhë të Huaj

Thirrja për mbështetje të përkthimeve letrare nga gjuha Shqipe në gjuhë të Huaj

Në vijim të nismave të ndërmarra për mbështetjen dhe promovimin e letërsisë shqipe jashtë vendit si hartimi iFaqes në internet të veprave të letërisë shqipe bashkëkohore në gjuhën angleze, hartimi i Katalogut të autorëve shqiptarë në gjuhën angleze, mbështetja e procesit krijues të autorëve shqiptarë, Ministria e Kulturës hap për herë të parë Fondin e Përkthimit Letrar nga Gjuha Shqipe në Gjuhë të Huaj. Ky fond synon mbështetjen e përkthimit të veprave më të rëndësishme…

Read More

Thirrje për Koncept ide – Grante të vogla SEED Shqipëri

Thirrje për Koncept ide – Grante të vogla SEED Shqipëri

Rrjeti “Sot për të Ardhmen” shpall thirrjen për Koncept Ide, nga “SEED Albania – Support ofEducational and Employment Development in Albania” (SEED Shqipëri – Mbështetje për Zhvillimin e Edukimit dhe Punësimit në Shqipëri). Programi SEED “Mbështetje për Zhvillimin e Edukimit dhe Punësimit” i mbështetur nga Agjensia Austriake për Zhvillim zbatohet në tre vende – Shqipëri, Kosovë dhe Serbi dhe kontribuon në përmirësimin e aksesit të grave dhe të rinjve në tregun e punës, si dhe…

Read More

Njihuni me Programin e Vetëpunësimit të UNDP-së në Shqipëri

Njihuni me Programin e Vetëpunësimit të UNDP-së në Shqipëri

I ri deri në 30 vjeç? Ke dëshirën dhe ambicjen për të krijuar biznesin tënd? Sfidoje veten duke u bërë pjesë e Programit të Vetëpunësimit. Në pak muaj do të mund të kalitësh dhe të sprovosh aftësitë e tua sipërmarrëse. Cili është qëllimi i këtij programi? Programi i Vetëpunësimit mbështet të rinjtë që kanë dëshirën dhe vizionin për të ndërtuar biznesin e tyre. Nëpërmjet trajnimit mbi vetëpunësimin, këshillimeve të vazhdueshme gjatë gjithë fazave të programit, dhe…

Read More

Bursa studimore në kërkime për Holokaustin

Bursa studimore në kërkime për Holokaustin

Kush mund të aplikojë: Kërkues, Arkivistët, kuratorët dhe studiues të rinj, sidomos kandidatë për PhD me burime të kufizuara, që punojnë në institucionet e përcaktuara në shtetet anëtare të BE-së dhe në vendet të asociuara Bursa: Përfshin strehim, shpenzimet e jetesës dhe udhëtimit Afati i aplikimit: 30 Qershor 2016/ 31 Mars 2017/ 31 Dhjetor 2017 Përshkrimi Bashkimi Evropian po financon Bursat EHRI për të mbështetur studiuesit, arkivistët, kuratorët dhe studiuesit e rinj, sidomos kandidatët e doktoraturës me burime…

Read More

Thirrje për aplikim për grante

Thirrje për aplikim për grante

Qendra Rajonale e Mjedisit (REC) Shqipëri, në kuadër të programit “Shoqëri civile shqiptare për një Mjedis Evropian (ACHIEVE)” hap raundin e dytë të thirrjeve për aplikim për grante për Organizatat e Shoqërisë Civile Mjedisore në Shqipëri. Qëllimi i këtyre granteve është të OJF të ndryshme në nivel vendor përmes kësaj mbështetje financiare në nivel lokal të monitorojnë politikat dhe çështjeve të zbatimit dhe forcimit të tyre për këto tematika (cilësia e ajrit, mbrojtja e natyrës,…

Read More

Bursa Google Anita Borg për studentet femra

Bursa Google Anita Borg për studentet femra

Kush mund të aplikojë? Studentet femra momentalisht të regjistruara në universitet për vitin akademik 2015-2016 ose kanë qëllim të regjistrohen për vitin 2016-2017 Bursa: 7,000 Euro Përshkrimi Anita Borg besonte se teknologjia ndikon në të gjitha aspektet e jetës sonë ekonomike, politike, sociale dhe personale. Një rebele teknologjie me një kauzë, në jetën e saj ajo luftoi pa pushim për të siguruar që ndikimi i teknologjia të jetë pozitiv. Si pjesë e angazhimit të vazhdueshëm…

Read More

“Evropa Krijuese”/ Thirrje për propozime në Programin e Bashkimit Evropian

“Evropa Krijuese”/ Thirrje për propozime në Programin e Bashkimit Evropian

Në kuadër të pjesëmarrjes së Shqipërisë në Programin e Bashkimit Evropian “Evropa Krijuese” është shpallur thirrja për projekt propozime “Mbështetje për Projektet Europiane të Bashkëpunimit” me afat aplikimi datën 7 Tetor 2015. Ministria e Kulturës ka kënaqësinë t’ju ftojë të merrni pjesë në një takim informues lidhur me këtë thirrje. Takimi do të zhvillohet në 9 Shtator 2015, ora 10.00-12.30 në sallën “Tefta Tashko” pranë Ministrisë së Kulturës Prioritetet e kësaj thirrje janë: • promovimi…

Read More

Grant 5000€ për Ndryshim Urban

Grant 5000€ për Ndryshim Urban

Afati: 13 shtator 2015 “Aktorët e Ndryshimit Urban” është një program nga Robert Bosch Stiftung në bashkëpunim me MitOst e.V. Ai është projektuar për të forcuar aftësitë e pjesëmarrësve dhe eksperiencën praktike në fushën e bashkëpunimit ndër-sektorial dhe zhvillimin urban. Programi adreson aktorët nga sfera kulturore, administrata publike dhe sektori privat, të cilët aplikojnë me një draft projekt të përbashkët për një aspekt të veçantë të zhvillimit urban apo komunitetit në qytetin e tyre përmes…

Read More
1 6 7 8 9