Hapet Fondi për Përkthimin Letrar 2017

Hapet Fondi për Përkthimin Letrar 2017

Fondi për Përkthimin Letrar (FPL) është kthyer tashmë në traditë. Për të katërtin vit radhazi hapet thirrja për aplikime për mbështetje të përkthimit letrar nga gjuha e huaj në gjuhën shqipe. Përvoja e tre viteve ka dëshmuar se Fondi, përveçse një ndihmesë e drejtpërdrejtë për përkthyesit dhe shtëpitë botuese, është edhe një tregues vlerësimi për përkthimet më të mira. Fondi për Përkthimin Letrar (FPL), edhe këtë vit, do të nxisë dhe mbështesë financiarisht përkthime të arrira të…

Read More

Hapet thirrja për aplikim për grant nga CSSA

Hapet thirrja për aplikim për grant nga CSSA

Afati i aplikimit: 31 Mars 2017 Kush mund të aplikojë?  Qytetarët nga Afganistani, Shqipëria, Angola, Azerbajxhani, Bjellorusia, Bosnja dhe Hercegovina, Kamboxhia, Republikën Demokratike të Kongos, Republikën e Kongos, Egjipti, Guinea Ekuatoriale, Eritrea, Etiopi, Guine, Haiti, Kosovë, Laosi, Libia, Maqedoni etj. Granti mbulon $ 10,000 për studentët e doktoraturës; $ 15,000 për anëtarë të fakultetit Çmimet mbështesin aktivitete të tilla si punën në terren (grumbullimit të të dhënave); vizitat dhe kërkimet në biblioteka, arkiva, apo universitete;…

Read More

Mundësi aplikimi për grant nga Ministria e Zhvillimit Ekonomik, Turizmit, Tregtisë dhe Sipërmarrjes

Mundësi aplikimi për grant nga Ministria e Zhvillimit Ekonomik, Turizmit, Tregtisë dhe Sipërmarrjes

Afati i aplikimit: 24 shkurt 2017 Thirrje për ide inovative “Sipërmarrjet Kreative 2017” Ministria e Zhvillimit Ekonomik, Turizmit, Tregtisë dhe Sipërmarrjes në kuadër të projektit “I4TOUR – Zhvillimi Territorial për Turizmin e Qëndrueshëm, Ndërmarrjet Krijuese, Zhvillimi Rural dhe Punësimi i të Rinjve” i financuar nga IADSA (Programi i Konvertimit të Borxhit për Zhvillim), çel thirrjen e dytë për dhënien e granteve mbështetëse për sipërmarrjet kreative të planifikuara për tu ngritur bazuar në ide inovative. Nëpërmjet…

Read More

Thirrje për aplikime/ Programet e nxitjes së punësimit për gra dhe burra romë dhe egjiptianë në Shqipëri

Thirrje për aplikime/ Programet e nxitjes së punësimit për gra dhe burra romë dhe egjiptianë në Shqipëri

Shërbimi Kombëtar i Punësimit dhe Projekti “Fuqizim Ekonomik dhe Social për Romët dhe Egjiptianët – shtysë për përfshirjen sociale”, ka hapur thirrjen për aplikime në programet e nxitjes së punësimit të grave dhe burrave romë dhe egjiptianë. Shoqëritë private që operojnë në Tiranë, Durrës, Shkodër dhe Berat të cilat do të punësojnë punëtorë nga komuniteti Rom dhe Egjiptian, mund të përfitojnë nga këto programe. Mbështetja do të sigurohet për punëdhënësit përmes tre programeve të ndryshme…

Read More

Thirrje për propozime/ Projekt i financuar nga Bashkimi Evropian

Thirrje për propozime/ Projekt i financuar nga Bashkimi Evropian

Instituti për Demokraci dhe Ndërmjetësim (IDM) publikon Thirrjen e Parë për Propozime, në kuadër të projektit “CIVILISC-Instrumenti i Shoqërisë Civile kundër Korrupsionit”, financuar nga Bashkimi Evropian (nën Instrumentin e Ndihmës për Shoqërinë Civile -Iniciativa Qytetare dhe Komponenti i Forcimit të Kapaciteteve). Kjo Thirrje për Propozime  synon të mbështesë Organizatat e Shoqërisë Civile që zhvillojnë aktivitetin e tyre dhe/ose janë me qendër në bashkitë: Prrenjas, Devoll, Cërrik, Lushnjë, Shijak, Divjakë, Belsh, Tepelenë, Vorë, Libohovë, Selenicë, Ura-Vajgurore…

Read More

Ke një ide inovative? Imagjino dhe krijo “botën” ku do të jetosh!

Ke një ide inovative? Imagjino dhe krijo “botën” ku do të jetosh!

Çfarë është Laboratori i Inovacionit 2.0? “Laboratori i Inovacionit 2.0” është një iniciativë që promovon sipërmarrjen rinore, financuar nga CATI Foundation, fondacion i themluar nga Znj. Keti Bazhdari, me mbështetjen e Ministrisë së Arsimit, Ministrisë së Ekonomisë dhe Kongresit Rinor Kombëtar, për t’i dhënë një impuls pozitiv ekonomisë shqiptare, vetëpunësimit të të rinjve me qëllim zbutjen e diferencave sociale. Qëllimi i Laboratorit të Inovacionit është të mbështesë idetë dhe planet e biznesit më të mira,…

Read More

Grante për Organizata Jo-Fitimprurëse dhe individë

Grante për Organizata Jo-Fitimprurëse dhe individë

LevizAlbania vijon misionin për forcimin e demokracisë vendore përmes angazhimit të aktorëve të shoqërisë civile, individëve dhe grupimeve të tyre si kampionë të demokracisë. Organizatat Jo Fitimprurësë dhe individët ftohen të aplikojnë në Thirrjen Nr.3 përmes KONCEPT-IDESË në dy drejtimet e përcaktuara nga LevizAlbania: Drejtimi 1: Forcimi i llogaridhënies dhe përgjegjshmërisë së zyrtarëve të zgjedhur apo të emëruar si dhe advokim e lobim përgjatë procesit zgjedhor Ide të sugjeruara për realizimin e këtij drejtimi janë (por jo…

Read More

Grante/ Thirrje për aplikime nga USAID

Grante/ Thirrje për aplikime nga USAID

Projekti i USAID-it në Shqipëri “Drejtësi për të gjithë” fton Organizatat e Shoqërisë Civile (OSHC-të) të aplikojnë për: Grantin “Nisma për të adresuar korrupsionin dhe transparencën në sektorin e drejtësisë ose institucione/shërbime të tjera publike” Projekti i USAID-it “Drejtësi për të gjithë” është një projekt pesëvjeçar (2016-2021), i cili ka synim të përmirësojë veprimtarinë e gjykatave shqiptare përmes zbatimit të standardeve gjyqësore gjithëpërfshirëse në drejtim të efikasitetit, transparencës, aksesit dhe përgjegjshmërisë. Gjithashtu, projekti i ofron…

Read More

Projekti i bashkisë së Tiranës për fondin e grave sipërmarrëse

Projekti i bashkisë së Tiranës për fondin e grave sipërmarrëse

Qëllimi i Projektit është të mbështesë plane të qëndrueshme biznesi të krijuara nga gratë në Tiranë, të cilat janë të afta që të mbijetojnë në një treg konkurrues. Procesi i përzgjedhjes së aplikantëve ka si qëllim të ofrojë transparencë dhe konkurrencë të barabartë si dhe të mbështesë idetë dhe planet e biznesit  më të mira, të veçanta, fitimprurëse dhe që garantojnë rezultate të qëndrueshme. Përveç mbështetjes në formë granti, Projekti do të ofrojë gjithashtu trajnim…

Read More

Grant deri në 1000$/ Thirrje për projekte komunitare

Grant deri në 1000$/ Thirrje për projekte komunitare

Je i RI/e RE, ke një IDE se si mund ta përmirësosh KOMUNITETIN tënd por, nuk ke mbështetje? Kjo ËSHTË MUNDËSIA JOTE! APLIKO tani! Dërgon projektin tënd deri me 21 Korrik 2016, ora 17:00, në youthprogram.wva@gmail.com.   Kriteret për Aplikim: 1.      Kjo thirrje është e hapur për individë ose grupe të moshës 15-29 vjeç 2.      Projektet duhet të zbatohen në një nga qytetet vijuese: Shkodër, Lezhë, Dibër, Kurbin, Tiranë, Durrës, Elbasan, Librazhd, Korçë, Vlorë. 3.      Ideja…

Read More
1 4 5 6 7 8