Fondi i granteve të “EEA dhe Norvegjisë” për bashkëpunim rajonal

Fondi i granteve të “EEA dhe Norvegjisë” për bashkëpunim rajonal

THIRRJE PËR PROJEKTE Me fondin e ri të granteve të “EEA dhe Norvegjisë” për Bashkëpunim Rajonal, Islanda, Lihtenshtajni dhe Norvegjia mbështesin nismat e projekteve ndërkufitare evropiane dhe transnacionale. Bashkëpunimi ndërkufitar dhe transnacional është një nxitës kryesor për të gjetur zgjidhje për sfidat e përbashkëta të Evropës. Në këtë kuadër, vendet donatore të granteve të “EEA dhe Norvegjisë” – Islandë, Lihtenshtajn dhe Norvegji – kanë zgjeruar periudhën e këtyre granteve për të promovuar një bashkëpunim të…

Read More

Thirrje për projekt-propozime

Thirrje për projekt-propozime

THIRRJE PËR PROJEKT-PROPOZIME KOMISIONI EVROPIAN Ide nga zhvillimi dhe shkallëzimi i Evropës Ky thirrje për propozime ka të bëjë me zhvillimin e mëtejshëm dhe shkallëzimin e “Ideve nga Evropa”, një nismë e zhvilluar nga Komisioni Evropian në bashkëpunim të ngushtë me Ministrinë Holandeze të Ekonomisë dhe të Dërguarit e NVM-ve. Number: 279/G/GRO/SME/17/C/019a Afati i fundit: 15/03/2018 Më shumë info, klikoni linkun: https://goo.gl/EvSQf2

Read More

Thirrje për propozime për projekte bashkëpunimi ndërkombëtarë

Thirrje për propozime për projekte bashkëpunimi ndërkombëtarë

Këshilli i Evropës shpall hapjen e thirrjeve për propozime për projekte bashkëpunimi ndërkombëtarë me tematikë “Kultura e Shkollës Demokratike dhe Gjithëpërfshirëse në Veprim” (Democratic and Inclusive School Culture in Operation – DISCO) me referencë 2017 EDC/HRE DISCO. Projektet fituese do të bashkë-financohen nga Këshilli i Evropës dhe Bashkimi Evropian. Tematikat prioritare për aplikim janë: 1. Edukimi qytetar digjital lidhur me zbatimin e Kuadrit referues të Kompetencave për Kulturë Demokratike të Këshillit të Evropës dhe dokumenteve udhëzues të…

Read More

Thirrje për Aplikim për Grante në Lidhje me Prioritetet Kombëtare

Thirrje për Aplikim për Grante në Lidhje me Prioritetet Kombëtare

Qendra Rajonale e Mjedisit (REC) Shqipëri, në kuadër të programit “Mbështetje për Organizatat e Shoqërisë Civile në fushën e Mjedisit në Shqipëri (SENiOR-II)”, mbështetur nga Qeveria Suedeze (SWEDEN), hap thirrjen për aplikim në kuadër të Prioriteteve Kombëtare, me tematikë “Monitorimi i informacionit mjedisor dhe përdorimi nga shoqëria civile në shërbim të qytetarit”. Qëllimi i granteve për prioritetet kombëtare është reagimi i shoqërisë civile ndaj prioriteteve specifike kombëtare lidhur me mjedisin, përmes hartimit të një dokumenti/raporti dhe realizimit…

Read More

Hapet thirrja e pare per Projekt Propozime e Programit ReLOaD

Hapet thirrja e pare per Projekt Propozime e Programit ReLOaD

BASHKIA LEZHË NË PARTNERITET ME PROGRAMIN ReLOaD SHPALL: THIRRJE PUBLIKE PËR ORGANIZATAT E SHOQËRISË CIVILE PËR DORËZIMIN E PROJEKT PROPOZIMEVE NË PROGRAMIN RAJONAL PËR DEMOKRACINË LOKALE NË BALLKANIN PERËNDIMOR (ReLOaD) Programi Rajonal për Demokraci Lokale në Ballkanin Perëndimor (ReLOaD) financohet nga Bashkimi Evropian dhe zbatohet nga Programi i Kombeve të Bashkuara për Zhvillim (UNDP) në gjashtë vende të Ballkanit Perëndimor, përfshirë: Shqipërinë, Bosnjën dhe Hercegovinën, Kosovën*, ish-Republikën Jugosllave të Maqedonisë, Malin e Zi dhe Serbinë….

Read More

Thirrje për projekt-propozime

Thirrje për projekt-propozime

Save the Children dhe Qendra e Shërbimeve dhe Praktikave Ligjore të Integruara po zbatojnë projektin “Përfshirja e shoqërisë civile për një sistem drejtësie funksional dhe të barabartë për të gjithë në Shqipëri”, financuar nga Bashkimi Evropian. Projekti synon të kontribuojë në fuqizimin e shoqërisë civile, për të marrë pjesë aktivisht dhe të influencojë mirë-funksionimin e sistemit të drejtësisë në Shqipëri. Fokusi i këtij projekti është të punojë me organizatat e shoqërisë civile të përfshira në…

Read More

Grante/ Thirrje për aplikim

Grante/ Thirrje për aplikim

“Forcimi i Policimit në Komunitet në Shqipëri”, program që financohet nga Qeveria Suedeze dhe që asiston zbatimin e reformës së policimit në komunitet në Shqipëri, shpall Thirrjen Nr.1 për Aplikime për Grante. Organizata Jofitiprurëse (OJF), konsorciume dhe Organizata me Bazë Komunitare të cilët dëshirojnë të aplikojnë për grante nën Skemën e Granteve të këtij Programi, janë të ftuar të paraqesin projekt-propozime në kuadër të Thirrjes Nr.1, e cila do zbatohet në qarqet Durrës, Shkodër dhe Fier dhe do…

Read More

Mundësi financimi për projekte nga Ambasada e SHBA-ve në Tiranë

Mundësi financimi për projekte nga Ambasada e SHBA-ve në Tiranë

Ambasada e Shteteve të Bashkuara në Tiranë ka hapur aplikimet për një mundësi financimi për zbatimin e projektit “Studimi i Profesionistëve të Medias” Afati i fundit: Programi pranon propozime deri më 11 shtator 2017. Ata po kërkojnë për propozime për një studim hulumtues të profesionistëve shqiptarë të mediave që do të kryejnë një sondazh të rreth 1,000 profesionistëve të medias, duke përfshirë gazetarët, redaktorët, programuesit dhe profesionistët e mediave të shtypit, transmetimit dhe mediave në internet në…

Read More

Mundësi financimi për projekte në fushën e gazetarisë

Mundësi financimi për projekte në fushën e gazetarisë

Zyra e Programit: Sektori i Marrëdhënieve me Publikun, Ambasada e SHBA-ve në Tiranë Programi i shkëmbimit të gazetarisë me dy drejtime Afati i fundit për Aplikime: 11 Shtator 2017 (11:59) Ambasada e Shteteve të Bashkuara në Tiranë ka kënaqësinë të njoftojë  për një mundësi financimi për të zbatuar projektin “Programi i Shkëmbimit të Gazetarisë Dypalëshe” Zyra e Marrëdhënieve me Publikun e Ambasadës së SHBA në Tiranë, Shqipëri, në pritje të disponueshmërisë së fondeve, po pranon propozime…

Read More

Mundësi financimi për projekte

Mundësi financimi për projekte

Afati i fundit i aplikimit: 27 gusht 2017 Kush mund të aplikojë: Ekipet ndërkombëtare me të paktën një profesionist, gazetarë të pavarur ose stafi që punon për një media të themeluar (print, foto, transmetim, ueb ose ndër media) Granti: deri në 5,000 euro A jeni një gazetar që dëshiron të gërmojë më thellë? Kush bashkohet për të eksploruar një histori nga perspektiva të ndryshme? Kush mendon se kërkimi kompleks nuk ndalet në kufij? Programi Gazetarët…

Read More
1 2 3 4 5 9