Grante për Master në Universitetin e Luzanës, Zvicër

Grante për Master në Universitetin e Luzanës, Zvicër

Afati i aplikimit: 15 dhjetor, 2015 E vlefshme për: të diplomuarit e një universiteti të huaj me një diplomë Bachelor Bursa: Granti prej 1,600 CHF (Franga Zviceriane) në muaj Përshkrimi Për të lehtësuar qasjen në vitet e masterit nga studentët me kualifikime nga universitete të huaja, Universiteti i Lozanës vë në dispozicion rreth dhjetë grante Masteri të cilat jepen në bazë të konkursit. Kandidatët duhet të zgjedhin programin e Masterit nga kjo listë (kliko në fjalën…

Read More

5 Bursa Studimi për Master dhe Doktoraturë në KDI School of Public Policy and Management

5 Bursa Studimi për Master dhe Doktoraturë në KDI School of Public Policy and Management

  Instituti Korean për Zhvilimin (Korean Development Institute), në Korenë e Jugut, ofron 5 Bursa Studimi pasuniversitare për studentët shqiptarë, të cilat njihen ndërkombërisht. Aplikimi është i lirë për çdo student të interesuar të përmirësojnë njohuritë e tyre në fushat: Master i Politikave Publike(Master of Public Policy) Master i Politikave të Zhvllimit(Master of Development Policy) Master i Menaxhimit Publik(Master of Public Menagement) Doktoraturë në Politikat Publike(Ph.D. In Public Policy) Doktoraturë në Politikat e Zhvillimit(Ph.D. in…

Read More

Bursë Masteri e mbështetur nga Komisioni Evropian

Bursë Masteri e mbështetur nga Komisioni Evropian

Afati i aplikimit: 19 shkurt 2016 Kush mund të aplikojë? Studentë nga e gjithë bota Bursa: Kosto pjesmarrje, kontribut për udhëtimin, vizën, një pagesë mujore Përshkrimi Masteri i Erasmus Plus Joint Akuakulturë, Mjedisi dhe Shoqëri është një kurs 120-ECTS që zgjat dy vite. Gjatë 3 semestrave të para të programit, studentët do të studiojnë në një vend tjetër të BE-së. Studentët do të ri-vendosen në universitete dhe institute të ndryshme gjatë këtyre semestrave. Edhe pse…

Read More

Bursë MBA në Mbretërinë e Bashkuar

Bursë MBA në Mbretërinë e Bashkuar

Kingston Business School në Mbretërinë e Bashkuar ofron bursa Kingston MBA për studentët që aplikojnë për programin Kingston MBA që fillon në shtator të vitit 2015 ose në janar 2016. Këto bursa janë 5000 £ për secilin dhe do të jepen në bazë të meritës, duke përfshirë arritjet akademike dhe jo-akademike të tilla si përvojë pune, kontributet për komunitetin, sport dhe arritjet e lidhura me punën. Afati i aplikimit për periudhën janar 2016, është 1 Tetor…

Read More

Bursa Chevening për studime Master në Mbretërinë e Bashkuar

Bursa Chevening për studime Master në Mbretërinë e Bashkuar

Afati i aplikimit: 3 Nëntor 2015 Kush mund të aplikojë? Aplikantët që janë shtetas të vendeve Chevening (ku përfshihet edhe Shqipëria) Bursa përfshin:tarifat e shkollimit, shpenzimet e udhëtimit, pagesë të vogël jetese (lexoni më shumë në këtë LINK) Përshkrimi Bursat Chevening janë programi i bursave globale të qeverisë së Mbretërisë së Bashkuar, i financuar nga Zyra e Jashtme dhe e Komonuelthit (FCO) dhe organizatat partnere. Programi akordon çmimet për studentët e mirë dhe me potencial…

Read More

Bursë shkollimi “Lider Global” në Amerikë

Bursë shkollimi “Lider Global” në Amerikë

Afati i aplikimit: 15 Dhjetor 2015 Kush mund të aplikojë? Studentë ndërkombëtar Universiteti Amerikan po akordon një bursë për Lider Global, për të cilën mund të aplikojnë studentët ndërkombëtar. Aplikantët duhet të jenë nxënës të shkollave të mesme. Bursa AU EGL mbulon të gjitha shpenzimet e universitetit (shkollim të plotë, dhomë dhe bord) për një student ndërkombëtar të cilit do t’i duhet një vizë (e preferueshme një vizë F-1 ose J-1), për të studiuar në…

Read More

Bursa Doktorature për Shkenca Politike në Universitetin e Oslos

Bursa Doktorature për Shkenca Politike në Universitetin e Oslos

Afati i aplikimit: 1 Shtator 2015 Kush mund të aplikojë?  Aplikantë që kanë përfunduar studimet Master ose diçka të ngjashme në Shkenca Politike Bursa: NOK 430 500– 459 700, (afërsisht EUR 47,261 – 50,466) në vit Përshkrimi Departamenti i Shkencave Politike në Universitetin e Oslos ka shpallur tre pozicione vakante si PhD Research Fellow. Personat e emëruar mund të zgjedhin mes një programi trevjeçar me asnjë kërkesë për të dhënë mësim, ose për një tjetër program që…

Read More

Bursa për sipërmarrësit social

Bursa për sipërmarrësit social

Afati i aplikimit: 1 Dhjetor 2015 Kanthari, një institut ndërkombëtar, është duke pranuar aplikime për bursa për krijuesit e ndryshimeve sociale nga sipërmarrësit social, duke kërkuar për të bërë një ndryshim. Instituti do të ofrojë një program lidershipi që zgjat shtatë muaj duke filluar nga maji i vitit 2016. Objektivat Të zhvillojnë liderët e mundshëm sociale nga shtresat e shoqërisë. Të sigurojë një inkubator për vizionarët të cilët janë në gjendje për të transformuar konceptet dhe…

Read More

Bursë me pagë në Gjermani për kërkime në libra/tekste shkollore

Bursë me pagë në Gjermani për kërkime në libra/tekste shkollore

Afati i aplikimit: 15 Shtator 2015 Kush mund të aplikojë? Njerëz të interesuar në arsim dhe shkrimin e librave Përfitimi: 1000 EUR në muaj Përshkrimi Instituti i Bibliotekës Georg Eckert është një burim shumë i mirë për kërkime ndërkombëtare të teksteve shkollore, siç është demonstruar nga kërkesat vazhdimisht të lartë nga studiuesit nga Gjermania dhe jashtë vendit për objektet e hulumtimit që ajo ofron. Për të përmbushur qëllimin e saj, Instituti mbështetet vazhdimisht studiues dhe…

Read More

Bursë qëndrimi për Projekte kërkimore në Muzeun e Mynihut

Bursë qëndrimi për Projekte kërkimore në Muzeun e Mynihut

Afati i aplikimit: 16 tetor 2015 Përshkrimi Muzeu Deutsches në Mynih ka disa bursa tërheqëse për t’i ofruar kërkuesve të interesuar për të punuar për 6 ose 12 muaj në projekte që përfshijnë the museum´s vast and heterogeneous collections.  Programi i bursave është ndërkombëtar dhe ndërdisiplinor i. Aplikantët janë të ftuar të bazojnë projektet e tyre në koleksionet e Muzeut Deutsches dhe të bashkëpunojnë ngushtë me stafin e muzeut kur te formulojne propozimet e tyre kërkimore. Mirëpriten projekte kërkimore…

Read More
1 41 42 43 44 45