Bursë MBA në Mbretërinë e Bashkuar

Bursë MBA në Mbretërinë e Bashkuar

Kingston Business School në Mbretërinë e Bashkuar ofron bursa Kingston MBA për studentët që aplikojnë për programin Kingston MBA që fillon në shtator të vitit 2015 ose në janar 2016. Këto bursa janë 5000 £ për secilin dhe do të jepen në bazë të meritës, duke përfshirë arritjet akademike dhe jo-akademike të tilla si përvojë pune, kontributet për komunitetin, sport dhe arritjet e lidhura me punën. Afati i aplikimit për periudhën janar 2016, është 1 Tetor…

Read More

Bursa Chevening për studime Master në Mbretërinë e Bashkuar

Bursa Chevening për studime Master në Mbretërinë e Bashkuar

Afati i aplikimit: 3 Nëntor 2015 Kush mund të aplikojë? Aplikantët që janë shtetas të vendeve Chevening (ku përfshihet edhe Shqipëria) Bursa përfshin:tarifat e shkollimit, shpenzimet e udhëtimit, pagesë të vogël jetese (lexoni më shumë në këtë LINK) Përshkrimi Bursat Chevening janë programi i bursave globale të qeverisë së Mbretërisë së Bashkuar, i financuar nga Zyra e Jashtme dhe e Komonuelthit (FCO) dhe organizatat partnere. Programi akordon çmimet për studentët e mirë dhe me potencial…

Read More

Bursa Masteri Online për “Studime të Bashkimit Evropian”

Bursa Masteri Online për “Studime të Bashkimit Evropian”

Afati i aplikimit: 5 shtator 2015 Kush mund të aplikojë? Të diplomuarit me arsim përkatës universitar (minimumi tri vite Bachelor) Bursa: Një numër i kufizuar bursash ofrohen për studentët Përshkrimi “Centre International de formation européenne” (CIFE) në bashkëpunim me Jean Jean Monnet Chair e  Universitetit të Kolonjas në Gjermani, me mbështetjen e Programit Erasmus +, organizon një Master online për Studimet e Bashkimit Evropian. Përmes një kombinimi të e-learning dhe mësimit ballë për ballë (në fundjava…

Read More

Bursa të pjesshme masteri në Hollandë

Bursa të pjesshme masteri në Hollandë

Universiteti Liden ofron bursa masteri për studentët e shkëlqyer për vendet anëtare ose jo në BE. Masterat që ofrohen janë në fushën e ligjeve dhe në Diplomacinë Ndërkombëtare. Afati i aplikimit: 1 Tetor 2015 Bursa: Programi i Bursave të Universitetit Leiden ka tre çmime: € 10.000 e tarifës shkollore € 15.000 e tarifës shkollore Tarifa totale shkollore minus tarifën statutore (e referuar gjithashtu si “tarifa e vendit nga vjen” Numri dhe lloji i dhënies së bursës…

Read More

Bursa të plota Masteri në 8 degë të ndryshme nga Emiratet e Bashkuara

Bursa të plota Masteri në 8 degë të ndryshme nga Emiratet e Bashkuara

Afati i aplikimit: 15 Shtator 2015 Kush mund të aplikojë? Studentë në vitin e fundit të studimeve të tyre ose të diplomuarit në kolegje apo me diplomë universitare në fushën e shkencës, inxhinierisë ose teknologjisë së informacionit. Bursa përfshin  të gjitha pagesat për shkollim, të gjitha tekstet e nevojshme, laptop, strehim, pagë mujore, sigurim shëndetësor, biletë kthimi Përshkrim Agjencia Ndërkombëtare e Energjisë së Rinovueshme (IRENA) është një organizatë ndërqeveritare dedikuar për energjinë e rinovueshme. Në…

Read More

Bursa nga qeveria e Izraelit për studentët e huaj

Bursa nga qeveria e Izraelit për studentët e huaj

Afati i fundit: 30 nëntor 2015 E vlefshme për: studentët e huaj me diplomë  BA ose BSc (ose arritje më të larta akademike) Bursa: Të plota dhe të pjesshme Përshkrimi Qeveria e Izraelit ka publikuar thirrjen për aplikime, ku ka njoftuar se ofron bursa për studentët e huaj. Studentët mund të zgjedhin një bursë afatshkurtër ose një bursë afatgjatë. Bursa  Afatshkurtër – jepet për një kurs veror të gjuhës (Ulpan). Aktualisht kursi Ulpan që ofrohet…

Read More

Thirrje për aplikime: Master në Trashëgiminë Botërore dhe Projektet Kulturore për Zhvillim

Thirrje për aplikime: Master në Trashëgiminë Botërore dhe Projektet Kulturore për Zhvillim

  Afati i aplikimit: 21 gusht 2015 Përshkrim Universiteti i Torinos, Universiteti Politeknik i Torinos,(Universiteti i Barcelonës për varjantin spanjoll) dhe Qendra Ndëkombëtare e Trajnimeve të ILO , në bashkëpunim me qendrën botërore të trashëgimisë UNESCO dhe ICCROM është ka publikuar thirrjen për të aplikuar për edicionin e ri të Masterit në “Trashëgiminë Botërore dhe Projektet Kulturore për Zhvillimin “. Programi anglisht do të mbahet në Torino, Itali, në kampusin e Qendrës Ndërkombëtare të Trajnimeve…

Read More

Master në Studime Ndërkombëtare për Paqen në Universitetin e Notre Damit

Master në Studime Ndërkombëtare për Paqen në Universitetin e Notre Damit

Afati: 15 Dhjetor 2015 E vlefshme për: aplikantët në mbarë botën me kredenciale të shquara akademike, si punë / përvoja vullnetarizmi në fushat që lidhen me paqen dhe drejtësinë Bursa përfshin: shpenzime shkollimi, pagesë për banim dhe shpenzimet e jetesës, mbështetje për praktikë Përshkrim Masteri në Institutin Kroc për Studime Ndërkombëtare të Paqes në Universitetin e Notre Dame do t’ju përgatisë për një karrierë në politikë publike, ndryshime politike, menaxhimin organizativ ose analizë së konflikteve…

Read More

Bursa masteri në Universitetin e Gjenevës

Bursa masteri në Universitetin e Gjenevës

Afati: 15 mars 2016 E vlefshme për: studentët nga çdo universitet me rezultate shumë të mira në studimet e tyre BACHELOR Bursa: CHF 10’000 deri në CHF 15’000 në vit (rreth 9595 – 14393 Euro) Përshkrimi Fakulteti i Shkencave në Universitetin e Gjenevës është një institucion ndërkombëtar shkencor, i renditur në vendet e para, që mbulon një gamë të gjerë të disiplinave shkencore: Astronomi, Biologji, Kimi dhe Biokimi, Shkencat e Tokës, Shkenca mjedisore, Shkencat Kompjuterike,…

Read More

Program Burse Erasmus Mundus EUROWEB+

Program Burse Erasmus Mundus EUROWEB+

Afati: 24 Gusht 2015 E vlefshme për: Vendet partnere të projektit EUROWEB+ nga Ballkani Perëndimor (Shqipëri, Bosnje dhe Hercegovinë, Mal i Zi dhe Serbi) dhe vendet partnere nga BE (Bullgari, Kroacia, Finlandë, Gjermani, Itali, Romani, Spanjë, Suedi dhe Hollanda) Bursa: E plotë Përshkrimi EUROWEB+  është një program burse për studentë të diplomuar në bachelor, master, doktoraturë dhe post-doktoraturë, gjithashtu për staf nga universiteti në pozicione akademike ose administrative, financuar nga Komisioni Evropian dhe një vazhdim…

Read More
1 19 20 21