Hapet Thirrja për Bursa në Programin Erasmus +

Hapet Thirrja për Bursa në Programin Erasmus +

* A jeni të interesuar të përfitoni nga bursat e Programit Erasmus +? Kjo është mundësia juaj! Sapo është hapur thirrja për aplikime për bursa për mobilitete në Universitetin Alexandru Ioan Cuza të Iași, në Rumani. Programi Erasmus + është programi më i ri i lançuar nga Komisioni Europian i cili u jep mundësinë studentëve për të zhvilluar aftësitë e tyre dhe rritur perspektivat e tyre të punësimit. Llojet e mobilitetit përfshijnë: –          Shkëmbimin e…

Read More

Grante për Master në Universitetin e Luzanës, Zvicër

Grante për Master në Universitetin e Luzanës, Zvicër

Afati i aplikimit: 15 dhjetor, 2015 E vlefshme për: të diplomuarit e një universiteti të huaj me një diplomë Bachelor Bursa: Granti prej 1,600 CHF (Franga Zviceriane) në muaj Përshkrimi Për të lehtësuar qasjen në vitet e masterit nga studentët me kualifikime nga universitete të huaja, Universiteti i Lozanës vë në dispozicion rreth dhjetë grante Masteri të cilat jepen në bazë të konkursit. Kandidatët duhet të zgjedhin programin e Masterit nga kjo listë (kliko në fjalën…

Read More

5 Bursa Studimi për Master dhe Doktoraturë në KDI School of Public Policy and Management

5 Bursa Studimi për Master dhe Doktoraturë në KDI School of Public Policy and Management

  Instituti Korean për Zhvilimin (Korean Development Institute), në Korenë e Jugut, ofron 5 Bursa Studimi pasuniversitare për studentët shqiptarë, të cilat njihen ndërkombërisht. Aplikimi është i lirë për çdo student të interesuar të përmirësojnë njohuritë e tyre në fushat: Master i Politikave Publike(Master of Public Policy) Master i Politikave të Zhvllimit(Master of Development Policy) Master i Menaxhimit Publik(Master of Public Menagement) Doktoraturë në Politikat Publike(Ph.D. In Public Policy) Doktoraturë në Politikat e Zhvillimit(Ph.D. in…

Read More

Bursë Masteri e mbështetur nga Komisioni Evropian

Bursë Masteri e mbështetur nga Komisioni Evropian

Afati i aplikimit: 19 shkurt 2016 Kush mund të aplikojë? Studentë nga e gjithë bota Bursa: Kosto pjesmarrje, kontribut për udhëtimin, vizën, një pagesë mujore Përshkrimi Masteri i Erasmus Plus Joint Akuakulturë, Mjedisi dhe Shoqëri është një kurs 120-ECTS që zgjat dy vite. Gjatë 3 semestrave të para të programit, studentët do të studiojnë në një vend tjetër të BE-së. Studentët do të ri-vendosen në universitete dhe institute të ndryshme gjatë këtyre semestrave. Edhe pse…

Read More

Bursë MBA në Mbretërinë e Bashkuar

Bursë MBA në Mbretërinë e Bashkuar

Kingston Business School në Mbretërinë e Bashkuar ofron bursa Kingston MBA për studentët që aplikojnë për programin Kingston MBA që fillon në shtator të vitit 2015 ose në janar 2016. Këto bursa janë 5000 £ për secilin dhe do të jepen në bazë të meritës, duke përfshirë arritjet akademike dhe jo-akademike të tilla si përvojë pune, kontributet për komunitetin, sport dhe arritjet e lidhura me punën. Afati i aplikimit për periudhën janar 2016, është 1 Tetor…

Read More

Bursa Chevening për studime Master në Mbretërinë e Bashkuar

Bursa Chevening për studime Master në Mbretërinë e Bashkuar

Afati i aplikimit: 3 Nëntor 2015 Kush mund të aplikojë? Aplikantët që janë shtetas të vendeve Chevening (ku përfshihet edhe Shqipëria) Bursa përfshin:tarifat e shkollimit, shpenzimet e udhëtimit, pagesë të vogël jetese (lexoni më shumë në këtë LINK) Përshkrimi Bursat Chevening janë programi i bursave globale të qeverisë së Mbretërisë së Bashkuar, i financuar nga Zyra e Jashtme dhe e Komonuelthit (FCO) dhe organizatat partnere. Programi akordon çmimet për studentët e mirë dhe me potencial…

Read More

Bursa Masteri Online për “Studime të Bashkimit Evropian”

Bursa Masteri Online për “Studime të Bashkimit Evropian”

Afati i aplikimit: 5 shtator 2015 Kush mund të aplikojë? Të diplomuarit me arsim përkatës universitar (minimumi tri vite Bachelor) Bursa: Një numër i kufizuar bursash ofrohen për studentët Përshkrimi “Centre International de formation européenne” (CIFE) në bashkëpunim me Jean Jean Monnet Chair e  Universitetit të Kolonjas në Gjermani, me mbështetjen e Programit Erasmus +, organizon një Master online për Studimet e Bashkimit Evropian. Përmes një kombinimi të e-learning dhe mësimit ballë për ballë (në fundjava…

Read More

Bursa të pjesshme masteri në Hollandë

Bursa të pjesshme masteri në Hollandë

Universiteti Liden ofron bursa masteri për studentët e shkëlqyer për vendet anëtare ose jo në BE. Masterat që ofrohen janë në fushën e ligjeve dhe në Diplomacinë Ndërkombëtare. Afati i aplikimit: 1 Tetor 2015 Bursa: Programi i Bursave të Universitetit Leiden ka tre çmime: € 10.000 e tarifës shkollore € 15.000 e tarifës shkollore Tarifa totale shkollore minus tarifën statutore (e referuar gjithashtu si “tarifa e vendit nga vjen” Numri dhe lloji i dhënies së bursës…

Read More

Bursa të plota Masteri në 8 degë të ndryshme nga Emiratet e Bashkuara

Bursa të plota Masteri në 8 degë të ndryshme nga Emiratet e Bashkuara

Afati i aplikimit: 15 Shtator 2015 Kush mund të aplikojë? Studentë në vitin e fundit të studimeve të tyre ose të diplomuarit në kolegje apo me diplomë universitare në fushën e shkencës, inxhinierisë ose teknologjisë së informacionit. Bursa përfshin  të gjitha pagesat për shkollim, të gjitha tekstet e nevojshme, laptop, strehim, pagë mujore, sigurim shëndetësor, biletë kthimi Përshkrim Agjencia Ndërkombëtare e Energjisë së Rinovueshme (IRENA) është një organizatë ndërqeveritare dedikuar për energjinë e rinovueshme. Në…

Read More

Bursa nga qeveria e Izraelit për studentët e huaj

Bursa nga qeveria e Izraelit për studentët e huaj

Afati i fundit: 30 nëntor 2015 E vlefshme për: studentët e huaj me diplomë  BA ose BSc (ose arritje më të larta akademike) Bursa: Të plota dhe të pjesshme Përshkrimi Qeveria e Izraelit ka publikuar thirrjen për aplikime, ku ka njoftuar se ofron bursa për studentët e huaj. Studentët mund të zgjedhin një bursë afatshkurtër ose një bursë afatgjatë. Bursa  Afatshkurtër – jepet për një kurs veror të gjuhës (Ulpan). Aktualisht kursi Ulpan që ofrohet…

Read More
1 17 18 19 20