Mundësi studimi me bursë në Hollandë

Mundësi studimi me bursë në Hollandë

Afati i fundit i aplikimit: 04 shtator 2017 Kush mund të aplikojë: studentët ndërkombëtarë Përfitimet: Pagesa prej 2,222 euro në vitin e parë, duke arritur në 2,840 euro në vitin e kaluar Instituti për Fizikë të Energjisë së Lartë të Universitetit të Amsterdamit ka kënaqësinë të shpallë hapjen e aplikimeve për studime PhD në projektin e Fizikës së Neutrinos me teleskopin neutrino të detit të thellë KM3NeT / ORCA. Këto studime janë të hapura për studentët…

Read More

Mundësi studimi me bursë

Mundësi studimi me bursë

Afati i fundit i aplikimit: 31 gusht 2017 Kush mund të aplikojë: studentë vendas dhe ndërkombëtarë Çfarë ofrohet: Bursë e plotë PhD Universiteti Khazar me mbështetjen e seksionit SPE Azerbajxhan po ofron një bursë Ph.D. të plotë brenda Shkollës së Inxhinierisë dhe Shkencave të Aplikuara. Bursa është e hapur për studentët vendas dhe ndërkombëtarë. Universiteti Khazar i Azerbajxhanit, i cili përkthehet drejtpërdrejt si Universiteti Kaspik, është një universitet privat i vendosur në Baku, Azerbajxhan. Kriteret…

Read More

Studime me bursë në Rusi

Studime me bursë në Rusi

Afati i aplikimit: Programi i MSc: 16 korrik 2017 / Programi i doktoraturës: 10 gusht 2017 Kush mund të aplikojë: studentë vendas dhe ndërkombëtarë Bursat ofrojnë: Pagesa standarde është rreth USD 662.91 për studentët e Master; Për studentë të diplomuar, kjo mund të jetë mbi 745.77 dollarë Instituti Skolkovo i Shkencës dhe Teknologjisë (Skoltech) tani pranon aplikime për bursa për të ndjekur Masterin e Shkencave dhe Ph.D. Studentët vendas si dhe ndërkombëtarë kanë të drejtë…

Read More

Bursat e Unibasë për mbulimin e shpenzimeve të studimeve

Bursat e Unibasë për mbulimin e shpenzimeve të studimeve

Afati i aplikimit: 16 korrik 2017 Kush mund të aplikojë: studentët e regjistruar në një universitet që aktualisht paguajnë qira Bursë: 10 bursa secili me vlerë prej 2000 euro Bursa e Unibasë është në dispozicion për aplikantët studentë dhe fushata do të zgjasë nga 24 prilli 2017 deri më 16 korrik 2017. Ka gjithsej 10 bursa, secila me vlerë prej 2000 euro dhe pjesa më e mirë është se ato mund të përdoren të gjitha…

Read More

Studime doktorature me bursë

Studime doktorature me bursë

Shtyhet thirrja për bursa për Studentët e Universitetit të Tiranës në kuadër të Programit Erasmus + në Universitetin Aegean, Athinë, Greqi. Në kuadër të Programit Erasmus+ është shtyrë thirrja për aplikime për bursa për mobilitete për studentët e nivelit Master /PhD të Universitetit të Tiranës në Universitetin Aegean, Athinë, Greqi. Llojet e mobilitetit përfshijnë: – Shkëmbimin e studentëve për shkrimin/hulumtimin e tezës së tyre; Nivelet e mobilitetit për studentët: – PhD; Kohëzagjatja e bursave: -3…

Read More

Mundësi studimi me bursë në Belgjikë

Mundësi studimi me bursë në Belgjikë

Afati i fundit i aplikimit: 30 shtator 2017 Kush mund të aplikojë: studentët ndërkombëtarë Përfitimet: EUR 23787 në vit (EUR 1982 në muaj) Universiteti Ghent tani pranon aplikime për financim të plotë të Ph.D. Studentships në Precision Agrikulture brenda Departamentit të Menaxhimit të dheut, Fakulteti i Bioshkencës Inxhinierike në Universitetin Ghent (UGent) në Belgjikë. Qëllimi i projektit është krijimi i një platforme hulumtuese që kombinon tokën dhe sensorët e kultures, modelimin dhe teknologjinë e kontrollit…

Read More

Studime me bursë në Gjermani

Studime me bursë në Gjermani

Afati i fundit i aplikimit: 15 gusht 2017 Kush mund të aplikojë: studentët ndërkombëtarë të doktoratës Bursa ofron: 1,200 EUR / muaj Instituti Leibniz i Historisë Evropiane (IEG) ofron bursa studimi dhe bursa për akademikë të rinj (studiues të doktoraturës dhe postdoktoratorëve) nga Gjermania dhe jashtë saj. Financimi sigurohet për hulumtime doktorature që kanë të bëjnë me historinë fetare, politike, sociale dhe kulturore të Evropës që nga periudha e hershme moderne deri në vitet 1989/90. Projektet krahasuese,…

Read More

Mundësi studimi me bursë

Mundësi studimi me bursë

Afati i aplikimit: 30 Tetor 2017 Kush mund të aplikojë: Ph.D në një disiplinë humanitare midis 1 janarit 2015 dhe jo më vonë se 31 korrik 2018 Bursa ofron: USD 56,650 stipendion vjetore, një llogari kërkimi prej 5,000 USD, një pagesë modeste për lëvizje dhe një paketë gjithëpërfshirëse përfitimesh Humanitetet mjedisore tërheqin energjinë e disa lëvizjeve njerëzore dhe të lidhura me disiplinën qendrore – filozofinë mjedisore, historinë mjedisore, ekokritizmin, gjeografinë kulturore, antropologjinë dhe të tjerët…

Read More

Studime dhe punësim në fushën e Biologjisë

Studime dhe punësim në fushën e Biologjisë

Afati fundit i aplikimit: 30 qershor 2017 Kush mund të aplikojë: të gjithë personat që punojnë në fushën e Biologjisë së Konservimit Përfitimet: Shpërblimet dhe përfitimet e sigurimeve shëndetësore Fellowship Hrdy është i hapur për hulumtuesit në çdo gradë; Inkurajohet aplikimet nga shkencëtarët  si dhe nga ata që kanë marrë kohët e fundit Ph.D. Bashkësia mbështet vizitat e një ose dy semestrave. Fellowship Hrdy jepet për individë që do të angazhohen në studime shkencore në Departamentin…

Read More

Mundësi studimi me bursë

Mundësi studimi me bursë

Afati i fundit i aplikimit: 11 shtator 2017 Kush mund të aplikimit: njerëzit me përvojë në aspektet teknike të fushave të shumëfishta Përfitimet: pozicioni i PhD i financuar plotësisht Fakulteti i Shkencave Inxhinierike të KU Leuven University (Belgjikë) ka hapur aplikimet për studime Ph.D. me një temë hulumtimi që lidhet me praktikën në zhvillim të: Arkitekturë robotike; Trillim robotik; Robotë në arkitekturë. Hulumtimi i tij kërkon sintezën ndërdisiplinare të njohurive nga: Dizajn arkitektonik; Ndërveprimi njerëzor-kompjuter; Robotikë….

Read More
1 2 3 4 5 17