Bursa nga Graduate Institute Geneva në Zvicër

Bursa nga Graduate Institute Geneva në Zvicër

  Kush mund të aplikojë? Studentë nga e gjithë bota Bursa: Bursë e plotë e kostove të jetesës, një bursë të pjesshme dhe / ose një reduktim në tarifën e shkollimit Përshkrimi Graduate Institute Geneva në Zvicër është instituti më i vjetër në botë tërësisht i përkushtuar për përgatitjen e studentëve për një karrierë ndërkombëtare, duke përfshirë vende pune në universitete. Instituti ofron programe disiplinore dhe ndërdisiplinore të studimeve për PhD, Master dhe diplomë të dyfishtë-master. Afati…

Read More

Hapet Thirrja për Bursa në Programin Erasmus +

Hapet Thirrja për Bursa në Programin Erasmus +

* A jeni të interesuar të përfitoni nga bursat e Programit Erasmus +? Kjo është mundësia juaj! Sapo është hapur thirrja për aplikime për bursa për mobilitete në Universitetin Alexandru Ioan Cuza të Iași, në Rumani. Programi Erasmus + është programi më i ri i lançuar nga Komisioni Europian i cili u jep mundësinë studentëve për të zhvilluar aftësitë e tyre dhe rritur perspektivat e tyre të punësimit. Llojet e mobilitetit përfshijnë: –          Shkëmbimin e…

Read More

5 Bursa Studimi për Master dhe Doktoraturë në KDI School of Public Policy and Management

5 Bursa Studimi për Master dhe Doktoraturë në KDI School of Public Policy and Management

  Instituti Korean për Zhvilimin (Korean Development Institute), në Korenë e Jugut, ofron 5 Bursa Studimi pasuniversitare për studentët shqiptarë, të cilat njihen ndërkombërisht. Aplikimi është i lirë për çdo student të interesuar të përmirësojnë njohuritë e tyre në fushat: Master i Politikave Publike(Master of Public Policy) Master i Politikave të Zhvllimit(Master of Development Policy) Master i Menaxhimit Publik(Master of Public Menagement) Doktoraturë në Politikat Publike(Ph.D. In Public Policy) Doktoraturë në Politikat e Zhvillimit(Ph.D. in…

Read More

Bursa Doktorature për Shkenca Politike në Universitetin e Oslos

Bursa Doktorature për Shkenca Politike në Universitetin e Oslos

Afati i aplikimit: 1 Shtator 2015 Kush mund të aplikojë?  Aplikantë që kanë përfunduar studimet Master ose diçka të ngjashme në Shkenca Politike Bursa: NOK 430 500– 459 700, (afërsisht EUR 47,261 – 50,466) në vit Përshkrimi Departamenti i Shkencave Politike në Universitetin e Oslos ka shpallur tre pozicione vakante si PhD Research Fellow. Personat e emëruar mund të zgjedhin mes një programi trevjeçar me asnjë kërkesë për të dhënë mësim, ose për një tjetër program që…

Read More

Bursa doktorature në Luksenburg për studentët e Juridikut 

Bursa doktorature në Luksenburg për studentët e Juridikut 

Afati i aplikimit: 15 Shtator 2015 Kush mund të aplikojë? Studenë PhD të interesuar në fushën e juridikut Përshkrimi Instituti Max Planck në Luksemburg për Ligjin Ndërkombëtar, Evropian dhe ligjin Procedurial Rregullator ofron një numër të kufizuar bursash PhD për studiuesit e huaj për të mbështetur punën e tyre kërkimore në Institut për deri në dymbëdhjetë muaj. Vendndodhja në Luksemburg është ideale për një Institutin Planck Max, duke u fokusuar në ligjin procedural. Luksemburgu është…

Read More

Bursë Doktorature për Ligjin Ndërkombëtar dhe Europian në Letoni

Bursë Doktorature për Ligjin Ndërkombëtar dhe Europian në Letoni

Afati i aplikimit: 24 gusht 2015 Kush mund të aplikojë? Të diplomuarit në shkallën Master, në fushën juridike Përshkrimi Shkolla e Ligjit Riga dhe Fakulteti Juridik i Universitetit të Kopenhagenit bëjne thirrje  për aplikime, për studime doktorature lidhur me ligjetndërkombëtare të të drejtave të njeriut, ligjin publik ndërkombëtar, ligjin privat ndërkombëtar. Doktoratura do të jetë e disponueshme për kërkim duke filluar nga janari i vitit 2016. Periudha e studimit është 3 vjet dhe është  në…

Read More

Bursa Doktorature në Universitetin e Oslos

Bursa Doktorature në Universitetin e Oslos

  Afati i aplikimit: 1 Shtator 2015 Kush mund të aplikojë? Aplikantë me diplomë master ose ekuivalente të saj në fushat e Historisë së Artit / Design / Arkitekturë Bursa: NOK 430,500 – 475,400 në vit (rreth 48,870- 53,970 EURO) Përshkrimi Universiteti i Oslos, Departamenti i Filozofisë, Klasikes, Historisë së Artit dhe Ideve, fton aplikantët të konkurojnë për dy Bursa kërkimore PhD në Histor Arti / Design / Arkitekturë. Pozicionet janë pjesë e klasterit për kërkime në Art,…

Read More

Bursa nga qeveria e Izraelit për studentët e huaj

Bursa nga qeveria e Izraelit për studentët e huaj

Afati i fundit: 30 nëntor 2015 E vlefshme për: studentët e huaj me diplomë  BA ose BSc (ose arritje më të larta akademike) Bursa: Të plota dhe të pjesshme Përshkrimi Qeveria e Izraelit ka publikuar thirrjen për aplikime, ku ka njoftuar se ofron bursa për studentët e huaj. Studentët mund të zgjedhin një bursë afatshkurtër ose një bursë afatgjatë. Bursa  Afatshkurtër – jepet për një kurs veror të gjuhës (Ulpan). Aktualisht kursi Ulpan që ofrohet…

Read More

Thirrje për Bursa Doktorature në Gjermani

Thirrje për Bursa Doktorature në Gjermani

Afati: 20 Gusht 2015 E vlefshme për: Kandidatët me diplomë Master, njohës të Anglishtes, Gjermanishtes dhe një gjuhe të dytë të huaj Bursa: 1,365 Euro në muaj, plus kompesim të shpenzimeve të udhëtimit, grante për shpenzimet materiale, si dhe shpenzimet e kujdesit për fëmijët Përshkrimi Shkolla e Lindjes dhe Juglindjes së Studimeve Evropinane është një institucion i përbashkët i Ludvig-Maximilians-Universitetit të Mynihut dhe Universitetit të Regensburgut. Ajo është financuar nga Iniciativa e Ekselencës e Qeverisë Gjermane Federale dhe…

Read More

Bursë Doktorature nga Universiteti i Harvardit

Bursë Doktorature nga Universiteti i Harvardit

Afati: 10 Shkurt, 2016 E vlefshme për: Kandidatë doktorant në fushën e ekonomisë, psikologjisë, sociologjisë, antropologjisë, marrëdhënieve ndërkombëtare, politikave publike, planifikimit urban, biznesit, dhe ligjit Bursa: një pagë prej 20,000 $ për një vit Përshkrimi Bursat e Programi Negociues mbi Kërkimet Pasuniversitare (PON) janë të planifikuara për të inkurajuar studiuesit rinj nga shkencat sociale dhe disiplina profesionale për të ndjekur kërkime teorike, empirike, dhe / ose kërkime të aplikuara në negocim dhe zgjidhjen e mosmarrëveshjeve….

Read More
1 16 17 18 19