Nga Michelle OBAMA/ T’i lejojmë vajzat të mësojnë

Nga Michelle OBAMA/ T’i lejojmë vajzat të mësojnë

Momentalisht, 62 milion vajza në mbarë botën nuk shkojnë në shkollë. Ato nuk janë duke marrë arsimimin e përgjithshëm- lexim, shkrim, matematikë-asnjë nga aftësitë themelore që iu duhet për veten dhe familjet e tyre, dhe për të kontribuar plotësisht në vendet e tyre. Shpesh, kuptohet, kjo çështje i atribuohet çështjes së burimeve-një dështim për të investuar para të mjaftueshme në edukimin e vajzave. Ne mund të zgjidhim këtë problem, vazhdon argumenti, në qoftë se ne…

Read More

Pse Gjermania është vendi ideal për të studiuar?

Pse Gjermania është vendi ideal për të studiuar?

Gjermania është vendi ideal për të studiuar jashtë vendit, ajo ka një histori të pasur dhe komplekse, një kulturë gjallëruese dhe popull të dashur. Nga ana tjetër, universitetet e saj janë renditur ndër më të mirat në botë, ajo ofron programe inovative dhe ndërkombëtare, si dhe një disiplinë pune që çdo profesionist do të ëndërronte t’a kishte. Gjermania është një vend shumë me larmishmëri dhe interesant në pothuajse çdo aspekt prandaj ia vlen të eksplorohen…

Read More

Keni vështirësi të përqëndroheni? Ja disa sugjerime

Keni vështirësi të përqëndroheni? Ja disa sugjerime

Të gjithë e dimë ndjenjën e të qënurit të mbingarkuar, kur jemi të rrethuar nga shpërqëndrime. Shumë gjëra tërheqin vëmendjen tuaj. Njerëzit përpiqen të komunikojnë me ju, me telefon, e-mail, tekst, Twitter etj. Kolegët ju ndërpresin. Riktheheni sërish, rifilloni aty ku e latë por duhet të gjeni se ku e ndërpretë punën tuaj. Këto dhe të tjerë faktorë mund të sjellin shpërqëndrim, duke ju prishur mbarëvajtjen e punës tuaj. Ka disa hapa që ju mund…

Read More

Si të flisni për veten kur shkruani aplikime

Si të flisni për veten kur shkruani aplikime

Nëse jeni duke shkruajtur një ese për të aplikuar për pranim në universitet, për të marrë një grade akademike apo bursë  që do ju ndihmojë për t’a çuar karrierën tuaj në nivelin e ardhshëm, puna juaj është e njëjtë: tregojini vendimmarrësve se ju jeni personi që ata duhet të zgjedhin. Theksoni rezultatet “Ndonjëherë ne përqëndrohemi në gjërat që kemi bërë”, – një iniciativë apo një punë që e kemi ndërmarrë – “por ne nuk flasim për…

Read More

Këshilla për të lënë një përshtypje të mirë gjatë praktikës tuaj

Këshilla për të lënë një përshtypje të mirë gjatë praktikës tuaj

Praktikat janë një pjesë e rëndësishme e procesit arsimor dhe ato shërbejnë si një ‘urë’ për të kaluar në një karrierë profesionale. Praktikat janë një mënyrë e mirë për të bërë ‘network’ (duke zgjeruar rrjetin e të njohurve) dhe për t’u takuar me profesionistë, duke fituar përvojë në fushën tuaj dhe potencialisht t’a ktheni praktikën tuaj të papaguar në një punë me kohë të plotë. Nëse doni të bëni një përshtypje të mirë në praktikën…

Read More
1 4 5 6