Ja si të aplikoni për Llotarinë Amerikane!

Ja si të aplikoni për Llotarinë Amerikane!

Regjistrimet për Lotarinë DV-2018 fillojnë sot në orën 18:00 dhe mbyllen më datë 7 Nëntor 2016, ora 18:00. Para se të regjistroheni, lutemi lexoni udhëzimet në këtë LINK për të parë nëse jeni i kualifikuar për t’u regjistruar, si dhe për të shmangur gabimet në regjistrim, të cilat mund t’ju penalizojnë më vonë. Përdorni fotografi të nxjerrë kohët e fundit, me përmasa 600×600 piksel me sfond të bardhë. MOS përdorni fotografinë që përdorët vitin e kaluar…

Read More

Ja portali shqiptar që iu vjen në ndihmë të rinjve

Ja portali shqiptar që iu vjen në ndihmë të rinjve

“Nuk Je Vetem” www.nukjevetem.al  është një plataformë e këshillimit online e cila ofron ndihmë profesionale, falas dhe në mënyrë anonime për të rinjtë. Eshtë një shërbim i shtuar së fundmi në Shqipëri nga Fondacioni Together Albania me mbështetjen e ambasadës Norvegjeze dhe promovon mirqënien psiko-sociale dhe shëndetin mendor tek të rinjtë. Ndihma ofrohet në mënyrë vullnetare nga 24 ekspertë të fushave të mjekësisë dhe psikologjisë ku përfshihen mjek të përgjithshëm, gjinekolog, urolog, dermatolog, nutricionist dhe…

Read More

Këshilla për të diplomuarit nga njerëz të suksesshëm

Këshilla për të diplomuarit nga njerëz të suksesshëm

Në maj, fillon ritual vjetor. Në kolegje e universitete të SHBA-së, të diplomuarit mblidhen për herë të fundit për një ceremoni zyrtare para se sa të dalin në kërkim të fatit të tyre. Të veshur me kapele dhe pelerina, para se të mund të marrin diplomat e tyre, të diplomuarit të ulen me mirësjellje dhe dëgjojnë fjalime nga njerëz të shquar që ndajnë histori dhe opinione mbi jetën e tyre. Presidenti Obama, në Universitetin Rutgers…

Read More

10 Këshillat më të rëndësishme për fitimin e një burse

10 Këshillat më të rëndësishme për fitimin e një burse

Gjetja e një burse është më e lehtë se sa mund të mendoni. Këtu janë disa këshilla për të marrë një bursë, duke përfshirë edhe atë që ju duhet të shikoni me vëmendje në aplikimin tuaj. 1.Filloni kërkimin sa më shpejt të jetë e mundur Sa më parë të filloni kërkimin tuaj, aq më shpejt ju mund të merrni mbështetje. Dhe mos u shqetësoni për të mosgjetjen e një burse të përshtatshme. Vetëm injoroni të…

Read More

14 faqe interneti të dobishme për të cilat nuk keni dëgjuar më parë!

14 faqe interneti të dobishme për të cilat nuk keni dëgjuar më parë!

Çdo ditë ne shfletojmë faqe të mërzitshme dhe nuk e dinë se në fakt ka “thesare” që presin të klikohen nga ne. Më poshtë gjeni një listim të 14 faqeve të internetit nga Mundesi.al, të cilat mund të jenë shumë të dobishme për ju! Klikoni në titujt e mëposhtëm për t’u ridrejtuar automatikisht në faqet për të cilat jeni të interesuar. “Time Travel” Këtu ju do të gjeni informacione të detajuara se si ka ndryshuar…

Read More

Teknologjia dhe edukimi, ja 6 teknika mësimdhënieje

Teknologjia dhe edukimi, ja 6 teknika mësimdhënieje

Në ditët e sotme edukimi ka më shumë rëndësi me inkurajimin e nxënësit dhe me rritjen e kuriozitetit dhe dëshirës për të mësuar Edukimi, ashtu si çdo fushë tjetër e shoqërisë tonë, është zhvilluar përgjatë viteve. Teknikat tradicionale të mësimdhënies, të bazuara kryesisht në shpjegimin e mësuesit dhe nxënësit që mbajnë shënime, mund të jetë akoma e dobishme me raste, por në ditët e sotme edukimi ka më shumë rëndësi me inkurajimin e nxënësit dhe…

Read More

8 arsye pse duhet të studioni në Evropë!

8 arsye pse duhet të studioni në Evropë!

Mbi 1,4 milionë studentë nga e gjithë bota zgjedhin të studiojnë në Evropë në vitin 2012, dhe numrat janë në rritje çdo vit. Me mbi 1000 universitete, qendra kërkimore dhe institucione të arsimit të lartë, Evropa ofron programe të studimeve cilësore. 8 arsye për të zgjedhur Evropën si vendin e studimeve tuaja 1.Karriera: Formoni të ardhmen tuaj Doni të përparoni në karrierën tuaj? Në Anketën e Punëdhënësit Global të QS 2011, mbi 60% e punëdhënësve…

Read More

15 arsye për të mësuar gjuhën gjermane

15 arsye për të mësuar gjuhën gjermane

Janë shumë arsye pse ju duhet të mësoni gjuhën gjermane. Më poshtë gjeni të listuara 15 prej tyre: Gjermania është eksportuesja e dytë më e madhe në rang botëror. Ekonomia Gjermane renditet e para në Evropë dhe e katërta në rang botëror. Ekonomia e saj është e krahasueshme me të gjitha vendet Spanish-folëse (të kombinuara) Gjermania është ‘shtëpia’ e kompanive të shumta ndërkombëtare. Investimi direkt nga Gjermania në Shtetet e Bashkuara është mbi 10 miliard…

Read More

Ja cilat janë 4 vende të lira për të studiuar

Ja cilat janë 4 vende të lira për të studiuar

Finlandë Aktualisht nuk ka asnjë tarifat shkollimi të vendosur në Finlandë, pavarësisht nga niveli i studimeve dhe kombësisë së studentit megjithatë tarifat e shkollimit për studentët jo-të BE-së/ EEA do të prezantohen në vjeshtën e vitit 2017 për programet e ofruara në Anglisht, Bachelor ose Master. Studimet e nivelit të doktoratës do të mbeten falas. Mos harroni se edhe kur nuk ka tarifa shkollimi, ju ende keni nevojë për të planifikuar financat tuaja – pritet…

Read More

Studimi më i gjatë në histori për lumturinë/ Fjalimi i plotë i Robert Waldinger në TED

Studimi më i gjatë në histori për lumturinë/ Fjalimi i plotë i Robert Waldinger në TED

Robert Waldinger është Drejtori i studimit të Harvard për Zhvillimin e të Rriturve, një nga studimet më të gjata në histori. Më poshtë gjeni fjalimin e tij të plotë lidhur me këtë studim,  në TED. Çfarë na mban ne të shëndetshëm dhe të lumtur gjatë jetës? Në qoftë se doni të invesoni më të mirën për të ardhmen tuaj, ku do t’a përqëndronit kohën dhe energjinë tuaj? Ishte një studim i kohëve të fundit ku…

Read More
1 3 4 5 6