6 mënyra si të qëndroni të motivuar kur studioni

6 mënyra si të qëndroni të motivuar kur studioni

1. Ndajini punët Ne shpesh ndihemi të demotivuar sepse detyrat me të cilat përballemi na duken shumë të mëdha, shumë të vështirë apo si një sfidë. Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme për të thyer studimin tuaj në copëza të vogla më të menaxhueshme të punës. 2. Mos u merrni me gjëra që ju shpërqëndrojnë Nëse kjo gjë është email-it juaj, WhatsApp apo Facebook njoftime popping up, joshja e ‘vetëm të bëj një shfletim…

Read More

Si të lundroni të sigurt në internet

Si të lundroni të sigurt në internet

1) Mos postoni çdo informacion personal online – si adresën tuaj, adresën e-mail ose numrin celular. 2) Mendoni me kujdes para se të postoni fotot apo videot e vetes. Pasi të keni vënë një pamje tuajën në internet shumica e njerëzve mund ta shohin atë dhe mund të jenë në gjendje  ta shkarkojnë atë, ajo nuk është vetëm e juaja më. 3) Mbani parametrat tuaj të privatësisë aq të larta sa të jetë e mundur…

Read More

5 hapa për të shkruar një cover letter të suksesshme

5 hapa për të shkruar një cover letter të suksesshme

Kur vjen puna për përpilimin e një letre të mbuluar për të plotësuar këtë dokument të rëndësishëm dalin mjaft mangësi. Ky mund të jetë një gabim i kushtueshëm. Letra juaj e mbuluar është ajo që bën punëdhënësit të përgjigjen dhe t’ju konsiderojnë deri në vendin e parë. Nëse jeni të frikësuar për të shkruar një letër të mbuluar, mos jini. Ekspertja i Job-search Deborah Brown-Volkman ka një formulë të lehtë për ta ndjekur, pesë hapa…

Read More

Nga Arlinda Çausholli/ Për Mësuesit. Për Ne.

Nga Arlinda Çausholli/ Për Mësuesit. Për Ne.

* -Fatjon, më trego një histori të bukur. – Çfarë historie zysh? – Një histori që të ka frymëzuar, që ka një mesazh pozitiv, që të ka dhënë forcë! Ma trego. – Por kemi matematikë tani… – Mirë, më trego një numër që të frymëzon, pse të frymëzon, pse e sheh veten të lidhur me këtë numër? – Zysh, po kemi gjeografi…. – Mirë, më thuaj vendin më të bukur që të pëlqen ty. Ke…

Read More

5 gjëra që do të mësoni gjatë studimeve Master

5 gjëra që do të mësoni gjatë studimeve Master

Afrimi i studimit pasuniversitar mund të jetë e frikshme dhe përvoja mund të mos jetë gjithmonë pikërisht ajo që ju prisni. Por kjo nuk do është domosdoshmërisht një gjë e keqe. Këtu janë 5 gjëra të reja që do të mësoni gjatë studimeve Master. # 1- Ju nuk jeni gjithmonë ekperti Për disa prej jush, kjo mund të jetë deklaruar qartë. Megjithatë, në botën e akademike është e lehtë për të marrë  besimin që ju…

Read More

7 këshilla si të bëni një intervistë pune të mirë

7 këshilla si të bëni një intervistë pune të mirë

Intervista e punës shpeshherë shndërrohet në një makth për secilin prej nesh duke qenë se është një moment që mund të vendosi të ardhmen e punësimit tonë. Këtu po ju japim disa këshilla sesi mund të dilni me sukses nga një intervistë pune. 1. Praktikohuni Praktikohuni t’i përgjigjeni pyetjeve tipike të një interviste pune. Mendoni për shembuj konkretë që mund të përdorni për të nxjerrë në dukje aftësitë tuaja. Gjithashtu, përgatisni një listë pyetjesh  për…

Read More

Disa hapa për t’ju ndihmuar të hapni një blog

Disa hapa për t’ju ndihmuar të hapni një blog

Pra, ju doni të filloni një blog Huh? Ide e mirë! Por … si mund të filloni? Ka aq shumë info atje në internet, dhe të gjithë ju thonë të bëni gjëra të ndryshme. Kë do dëgjoni? Ku është pika e fillimit? Jam aq e kënaqur që ju jeni këtu! Tani do t’ju japim një guidë me disa pika që të mund t’ju ndihmojmë me hapjen e një blogu. Hapi i parë: Vendosni për çfarë do…

Read More

10 hapa si të shkruani një CV të suksesshme

10 hapa si të shkruani një CV të suksesshme

Cv është një dokument që sot po bēhet mjaft i rēndēsishēm për çdo aplikim që duam tē bējmë gjatē jetēs tonē. Pēr kētë arsye ndonjēherē e gjejmē veten në vēshtirësi kur duam të shkruajmē njē CV tē mirë. Kētu do t’ju tregojmë 10 hapa si tē shkruani një CV të suksesshme. 1. Jini vetvetja! Zakonisht një CV duhet të jetë jo më shumë se dy faqe – dhe kjo duhet të jetë në formatin A4! Punëdhënësit…

Read More

7 ide se si të qëndrojmë të motivuar në punë

7 ide se si të qëndrojmë të motivuar në punë

Me gjithë vrullin qē karakterizon ditēt tona, të ndihesh i motivuar nē punē ndonjēherē ēshtē diçka që as që mund ta mendojmē. Por ekzistojnē disa hapa tē cilat na ndihmojnē tē gjejmē motivimin e vērtetē dhe kur bējmē tē njējtēn punē çdo ditë. 1) Vendosni rolin që keni në punë Ndonjëherë duke menduar me të vërtet për atë që ju me të vërtet kjo do ju ndihmoj që të mendoni me të vërtet mbi rolin…

Read More

Dëshironi të studioni në Francë për vitin 2017-2018? Ja procedurat e regjistrimit

Dëshironi të studioni në Francë për vitin 2017-2018? Ja procedurat e regjistrimit

Njoftim i Ambasadës Franceze në Shqipëri Të rinjtë shqiptarë që dëshirojnë të ndjekin studimet në ciklin e parë universitar (Bachelor) në Francë do të gjejnë më poshtë informacionet mbi procedurën e regjistrimit. Procedurat e regjistrimit – (Word, 34 ko) Shkarkoni udhëzuesin e dosjes – (PDF, 394.4 ko) Shkarkoni Dosjen e bardhë – (PDF, 514.6 ko) [Shkarkoni Dosjen për studimet në arkitekturë – (PDF, 223.7 ko) Faqja zyrtare: LINK Share This:

Read More
1 2 3 4 5