Disa video që mund t’ju mësojnë gjëra të vyera

Disa video që mund t’ju mësojnë gjëra të vyera

TED, e cila është shkurtimi për “Teknologjinë, Argëtimin, Dizajnin” është një organizatë mediatike e cila vendos bisedimet falas online. Këto bisedime kanë ide të reja për njerëzit që të kuptojnë dhe të mësojnë. Ju shpesh mund të gjeni disa biseda virale të TED-it, ndërsa shfletoni internetin ose duke përdorur mediat sociale, së shpejti do të gjeni veten duke u thithur në idenë hipnotike që biseda po përpiqet të portretizojë. 12. Format e gjuhës së trupin…

Read More

Vendet që ofrojnë mundësi punësimi dhe sektorët përkatës

Vendet që ofrojnë mundësi punësimi dhe sektorët përkatës

Ju mund të kërkoni mundësi të reja, zbulime, emocione ose kultura, të zhvilloni vetveten ose aftësitë tuaja gjuhësore. E gjitha ç’ka ju duhet të bëni është të shkoni dhe gjeni veten jashtë vendit! Mundësia e punës jashtë vendit nuk është vetëm shumë tërheqëse, por shumë e mundur në ditët e sotme. Globalizimi ka bërë të mundur – dhe të domosdoshme – që të huajt të mbushin pozicionet vakante të punës. Kompanitë janë vazhdimisht në kërkim të…

Read More

Disa këshilla si të përgatiteni për studimet jashtë vendit

Disa këshilla si të përgatiteni për studimet jashtë vendit

Nëse dëshironi të aplikoni për bursë jashtë vendit, duhet të përgatisni disa hapa në avancim. Duke bërë kështu, ju mund të ndiheni më të sigurt dhe do të jeni gati për t’u kualifikuar për aplikimin e bursës që ju intereson dhe ju përshtatet. Gjëja e parë që mund të përgatitni është të dini se në çfarë fushe apo subjekti dëshironi të përfshiheni, në cilin universitet doni të merrni pjesë dhe cili program bursash aplikohet. Këto…

Read More

Disa mënyra si të qëndroni të motivuar

Disa mënyra si të qëndroni të motivuar

Të qëndrosh i motivuar në shumë raste mund të bëhet e vështirë dhe kjo nuk na ndihmon aspak në organizimin e ditës si dhe me të qënurit produktiv gjatë orarit të punës. Më poshtë keni pesë mënyra për ti provuar për motivimin tuaj. 1. Fillojeni ditën me diçka pozitive Nuk keni përse të ngriheni me nxitim nga shtrati dhe të deklaroni se jeni të lumtur që po ngriheni aq herët, por edhe ta filloni ditën me…

Read More

Disa mënyra si të përmirësoni profilin tuaj në Linkedin

Disa mënyra si të përmirësoni profilin tuaj në Linkedin

“Shumica e profileve në Linkedin janë të tmerrshme” Ky është vlerësimi i Ross Macpherson, president i Quest Career. Ndaj këtu po ju japim 5 këshilla se si të përmirësoni profilin tuaj 1. Shkruani se kush jeni në mënyrën më të mirë tuajën. Në kohën kur po synoni arritjen e qëllimeve tuaja, duke fituar njohje, apo ndjenjë energjike për karrierën tuaj, çfarë cilësish, aftësish, njohurish dhe përvojash jeni duke krijuar? Krijoni një skemë për veten tuaj….

Read More

Disa këshilla si të aplikoni për punësim në Shërbimin Civil

Disa këshilla si të aplikoni për punësim në Shërbimin Civil

Faqja zyrtare e Departamentit të Administratës Publike ka publikuar kohëve të fundit disa informacione që do t’ju ndihmonin në aplikimin tuaj për punësim pranë tyre. Kjo foto tregon informacionet dhe dokumentat e duhura që përgjithsisht kërkohen në procedurën e aplikimit. 

Read More

Disa mënyra si të qëndroni të motivuar

Disa mënyra si të qëndroni të motivuar

Si u ndjetë kur u zgjuat këtë mëngjes? Ndoshta ju keni qenë të lodhur, apo ndoshta edhe i trishtuar. Ndonjëherë jeta mund të jetë e vështirë, por nqs gjen mënyrat e duhura për tu zgjuar siç duhet në mëngjes gjërat mund të duken më të thjeshta. 1. Bëni një listë dëgjimi të këngëve të bukura Bëni një listë dëgjimi të këngëve që ju frymëzojnë kështu që mund ti dëgjoni në mëngjes kur të jeni duke…

Read More

Disa mënyra efikase si të merni vendimet e duhura

Disa mënyra efikase si të merni vendimet e duhura

Të gjithë ne jemi të detyruar të marrim vendime çdo ditë. Disa vendime janë të drejtpërdrejta e të thjeshta, si për shembull: Është reportazhi gati për t’ia dërguar shefit tani? Disa të tjera janë më të ndërlikuara, për shembull: Kush nga këta kandidatë do ta fitojë vendin e punës? Ky është një udhëzues i dobishëm për të peshuar mundësitë tuaja. 1. Identifikimi i qëllimit tuaj. Siç shpjegon David Welch, PhD, profesor i shkencave politike në…

Read More

Pesë mënyra si të shkruani një CV të mirë

Pesë mënyra si të shkruani një CV të mirë

Cv është një dokument që sot po bēhet mjaft i rēndēsishēm për çdo aplikim që duam tē bējmë gjatē jetēs tonē. Pēr kētë arsye ndonjēherē e gjejmē veten në vēshtirësi kur duam të shkruajmē njē CV tē mirë. Kētu do t’ju tregojmë 10 hapa si tē shkruani një CV të suksesshme. 1. Jini vetvetja! Zakonisht një CV duhet të jetë jo më shumë se dy faqe – dhe kjo duhet të jetë në formatin A4!…

Read More

Pesë aplikacionet më të mira për të mësuar një gjuhë të huaj

Pesë aplikacionet më të mira për të mësuar një gjuhë të huaj

Gjithmone një gjuhë e huaj është një aset si për CV tonë ashtu dhe në përditshmërinë dhe prezantimin me njerëz të rinj. Përveç faktit që njohja e gjuhëve të huaja është kulturë ajo gjithashtu përbën dhe një mundësi për të dalë nga situata të caktuara kur ndodhemi në vende të ndryshme. Ekzistojnë disa aplikacione të cilat ndihmojnë në mësimin e gjuhëve të huaja online dhe mbi të gjitha FALAS. Duolingo Duolingo është mjaft i lehtë…

Read More
1 2 3 4 6