Si t’i përgjigjeni me zgjuarsi pyetjes “pse e doni këtë punë?”

Si t’i përgjigjeni me zgjuarsi pyetjes “pse e doni këtë punë?”

Në një intervistë pune, me siguri do t’ju duhet t’i përgjigjeni pyetjes: “Përse e dëshironi këtë punë?”. Krahasuar me gjithë pyetjet e tjera sfiduese që do t’ju ngacmojnë trurin, kjo është më e mira, që mund ta përdorni në avantazhin tuaj, nëse i përgjigjeni në mënyrën e duhur. Në nivelin më elementar, një punëdhënës kërkon të njohë motivin e punëkërkuesit për një punë të caktuar. Menaxheri dëshiron të dijë nëse kandidati e dëshiron vërtet këtë…

Read More

Si do të jetë e ardhmja e punës?

Si do të jetë e ardhmja e punës?

A e pyesni ndonjëherë veten nëse ecuria dhe mundësitë që keni gëzuar në jetën tuaj profesionale do të jenë në dispozicion të fëmijëve dhe nipërve tuaj? Në një kohë të rritjes së madhe ekonomike globale, mund të duket paradoksale që ne do të përballemi me krizën ekzistenciale të punës në të ardhmen. Ritmi i inovacionit po përshpejton, dhe punët e së ardhmes për disa muaj apo disa vjet do të kërkojnë aftësi specifike dhe komplekse….

Read More

Renditja/ Ky është qyteti më i mirë në botë për studentët!

Renditja/ Ky është qyteti më i mirë në botë për studentët!

Londra është cilësuar qyteti më i mirë studentor në botë për herë të parë. Edicioni i pestë i QS, “Best Students Cities Ranking”, lëshuar sot nga analistët e “Quacquarelli Syndoms” tregoi se Londra arriti të zëvendësonte Montrealin e Kanadasë si udhëheqës botëror sa i përket jetës studentore. Kjo renditje u bazua në cilësinë e universiteteve, tregut të punës, gatishmërinë e studentëve për të qëndruar aty pas diplomimit si dhe cilësinë e jetesës.   Scan

Read More

Pse të studioni në Gjermani?

Pse të studioni në Gjermani?

Lidhjet ndërkombëtare dhe partneritetet e universiteteve gjermane me shumë universitete të tjera në botë janë shumë të mira. Çdo vit studentëve nga Gjermania ju ofrohet mundësia që për një kohë të caktuar të mund të jetojnë dhe studiojnë në një vend tjetër. Por ndodh edhe anasjelltas. Kështu, universitetet dhe shkollat e larta gjermane mundohen që të sigurojnë vende të mjaftueshme për studentë të huaj si dhe të përkujdesen për problemet tjera të qëndrimit të të…

Read More

Programet orientuese për maturën shtetërore 2018

Programet orientuese për maturën shtetërore 2018

Agjencia Kombëtare e Provimeve ka publikuar programet orientuese për maturën shtetërore. Mësuesit në bashkëpunim me drejtorinë e shkollës do të mund të organizohen dhe të punojnë me këto programe në mënyrë që maturantët të arrijnë rezultate të mira në provime. Janë disa grupime të programeve orientuese për të gjithë maturantët të cilët do të përfundojnë ciklin e lartë të arsimit parauniversitar. Në këtë grup bëjnë pjesë gjeografia, gjuha shqipe, gjuhët e huaja, histori, histori arti-…

Read More

Ambasada Italiane: Ja si mund të studioni në Itali

Ambasada Italiane: Ja si mund të studioni në Itali

Viti Akademik 2018-2019 Këto informacione janë të vlefshme vetëm për juridiksionin e Zyrës Konsullore të Ambasadës Italiane në Tiranë, pra për ata me vendbanim në qytetet e mëposhtme: Malësi e Madhe, Shkodër, Lezhë, Tropojë, Pukë, Mirditë, Has, Kukës, Dibër, Tiranë, Durrës, Kavajë, Peqin, Elbasan, Gramsh, Librazhd, Bulqizë, Mat, Krujë, Kurbin, Pogradec, Korçë, Devoll dhe Kolonjë. Për mënyrat, skadencat e procedurës së pararegjistrimit dhe zgjedhjes së degës, duhet të konsultoni edhe faqen e internetit: http://www.studiare-in-italia.it/studentistranieri/. Studentët që…

Read More

Ja si të studioni në gjuhën Angleze në Gjermani

Ja si të studioni në gjuhën Angleze në Gjermani

Për ata studentë të cilët nuk dëshirojnë të studiojnë në Gjermani në gjuhën gjermane apo nuk e njohin këtë gjuhë, ata do të kenë edhe opsionin tjetër për të studiuar në Gjermani në gjuhën angleze. Gjithnjë e më shumë në universitete ofrohen drejtime të ndryshme që mund të studiohen në gjuhën angleze. Para së gjithash, në programet për master është gjithnjë e më shumë në përhapje kjo gjuhë. Megjithatë edhe shumë studime bachelor ofrohen edhe…

Read More

Punësim në Gjermani, procedura e re zgjat vetëm 14 ditë

Punësim në Gjermani, procedura e re zgjat vetëm 14 ditë

Që prej nëntorit të vitit 2017, procedurat e vizave të punës për shtetasit e Ballkanit Perëndimor janë më të thjeshta dhe realizohen brenda një etape. Kur rregullorja për rajonin hyri në fuqi, më 1 janar 2016, procedura për të tilla raste ishte e dyfishtë. Punëmarrësit paraqitnin kërkesë për vizë te përfaqësitë e Gjermanisë në vendet e tyre, e njëkohësisht punëdhënësit kërkonin leje paraprake te Zyra e Punësimit në vendndodhjen e kompanisë, e kjo bënte që…

Read More

5 këshilla për sukses nga liderët në Davos

5 këshilla për sukses nga liderët në Davos

Në World Economic Forum i cili mbahet cdo vit në Davos të Zvicrës, krerët e shtetit, drejtuesit e bizneseve dhe madje dhe personazhet televizive përcjellin fjalë dhe këshilla të mencura. Fjalët e tyre drejtoheshin të gjitha me qëllimin dhe dëshirën për të frymëzuar botën e liderave të së ardhmes, për të pasur sukses. Ja 5 ndër këshillat më të mira të dhëna këtë vit në Davos: Punësoni dhe fuqëzoni gruan. Si gratë ashtu edhe burrat e prekën…

Read More
1 2 3 6