Bursa studimi në Turqi

Përshkrimi

Përveç ofrimit të mundësive për arsim në një fushë ndërkombëtare si dhe avantazhet e njohurive dhe përvojës, Turqia ofron bursa për studentët ndërkombëtarë nga e gjithë bota për të studiuar në universitetet më prestigjioze në Turqi. Këto bursa janë të financuara nga qeveria dhe konkurruese, që iu jepen studentëve të aftë për të ndjekur programin me kohë të plotë ose të pjesshme në universitetet më të mira të Turqisë.

Aplikimet për vitin 2019 do të pranohen vetëm gjatë një periudhe kohe dhe ato do të jenë të hapura nga 15 janari deri më 20 shkurt 2019 për studentët ndërkombëtarë nga të gjitha vendet.

Kriteret

Kriteret bazë për të aplikuar

Kriteret minimale akademike:

  • Arritja minimale akademike për aplikantët e nivelit Bachelor: 70%;
  • Arritja minimale akademike për aplikantët Master dhe doktoraturë: 75%;
  • Arritja minimale akademike për aplikantët e Shkencës së Shëndetit (Mjekësi, Stomatologji dhe Farmaci): 90%.

Kriteri i moshës:

  • Të jetë nën moshën 21 vjeçare për programet universitare;
  • Të jetë nën moshën 30 vjeçare për programet Master;
  • Të jesh nën moshën 35 vjeçare për programet e Doktoratës.

Kriteret e tjera:

  • Qytetarët e të gjitha vendeve mund të aplikojnë
  • Të diplomuarit ose aplikantët të cilët janë në gjendje të diplomohen në fund të vitit akademik aktual (para shtatorit 2019);
  • Hulumtuesit dhe akademikët.

Si të aplikoni?

Aplikimet mund të bëhen vetëm individualisht përmes faqes www.turkiyeburslari.gov.tr nga kandidatët. Nuk ka institucione ose persona të autorizuar për të kryer aplikimin e këtyre bursave.

Për të tjera detaje, ju lutemi vizitoni faqen zyrtare duke klikuar në këtë LINK.

Leave a Comment