Bursa/ Akademia e Diplomatëve të Rinj në Poloni

Afati: 26 shtator 2016

Mund të aplikojnë: Sudentët apo të diplomuarit të interesuar për një karrierë në diplomaci

22 bursa janë në dispozicion

A jeni një student ose i diplomuar i interesuar në një karrierë në diplomaci? Dëshironi të takohen me kolegët nga mbi 15 vende, të cilët janë të përgatitur për të punuar në institucionet evropiane, grupet e ekspertëve dhe organizatat ndërkombëtare? Dëshironi të zbuloni Poloninë dhe të mësoni më shumë për Europën Qendrore? Nëse është kështu, bashkohuni me Akademinë e Diplomatëve të rinj, një program unik, diplomatik, i cili do të plotësojë përvojën tuaj universitare.

Programi përfshin:

• 8 seanca çdo fundjavë për 8 muaj në Varshavë, Poloni (dhjetor 2016-qershor 2017) dhe një seancë në Kraków (janar 2017);

• Takime me diplomatë të shquar, politikanë dhe studiues nga e gjithë bota;

• Seminare mbi protokollin diplomatik, të folurit publik, negociatat, udhëheqjen, politikat dhe të punuarit me mediat;

• Specializime: organizatat ndërkombëtare, të sigurisë ndërkombëtare dhe politikës së jashtme polake;

• Vizita studimore në ambasada, institucionet e administratës publike dhe selinë e organizatës ndërkombëtare

22 bursa janë të vlefshme për kandidatët më të mirë.

Bursat do të mbulojnë tarifën e shkollimit e pjesëmarrjes në Ayd. Bursa nuk mbulon shpenzimet e akomodimit, transportit, dhe ushqimit gjatë programit.

Si të aplikoni?

1. Për të aplikuar për edicionin e 13-të të Akademisë së diplomatëve të rinj ju lutemi plotësoni formularin e aplikimit online;

2. Faza e dytë e rekrutimit është një intervistë telefonike. Ju do të merrni një e-mail në lidhje me datën e saktë dhe kohën. Vendimi i Komitetit Përzgjedhës do të bazohet në aplikimin tuaj dhe intervistën telefonike;

3. Raundi përfundimtar i rekrutimit për aplikimet mbyllet më 7 nëntor 2016 (rezultatet do të shpallen me 14 nëntor 2016)

Afati i fundit për aplikimet e rregullta: 7 nëntor 2016, afati i fundit për aplikim të bursave: 26 shtator 2016. Në rast të ndonjë pyetje të mëtejshme, ju lutemi kontaktoni Znj Anna Pieczątkowska në apieczatkowska@diplomats.pl~~pobj

Për më shumë informacion ju lutem vizitoni faqen zyrtare duke klikuar në këtë LINK

COMMENTS

  • Blerina Hasaj

    Pershendetje, jam teper e entuziazmuar dhe e interesuar perte aplikuar ne programin me bursa per Akademine e Diplomateve te Rinje ne Poloni. Jam shume e interesuar te di se si mund te aplikoj? Faleminderit! Blerina HASAJ

Leave a Comment