Program Masteri Rajonal/ Mundësi për bursa

Program Masteri Rajonal/ Mundësi për bursa

Programi Evropian Rajonal në Demokraci dhe të Drejtat e Njeriut në Evropën Juglindore (GC SEE / ERMA) është një program ndërdisiplinor me kohë të plotë në një periudhë një-vjeçare, që zgjat nga nëntori deri në tetor. Qëllimi është zhvillimi i demokracisë dhe i të drejtave të njeriut në Evropën Juglindore. Është një iniciativë e përbashkët e Universitetit të Sarajevës, Qendrës për Studime Ndërdisiplinore (CIS) dhe Universitetit të Bolonjës, Departamenti i Shkencave Politike dhe Shoqërore. Studentëve…

Read More

Trajnim në Sarajevë/ Akademia e Artit dhe Aktivizmit

Trajnim në Sarajevë/ Akademia e Artit dhe Aktivizmit

Fondacionet e Shoqërisë së Hapur (OSF), Qendra për Aktivizmin Artistik, New York (Center for Artistic Activim C4AA) dhe Qendra e Artit Bashkëkohor, Shkup (CCA – Center for Contemporary Arts), ftojnë artistë, aktivistë të shoqërisë civile dhe gazetarë të aplikojnë t’u bërë pjesë e workshopit 5 ditor “Akademia e Artit dhe Aktivizmit”, në datat 15-19 Tetor, në Sarajevë, Bosnjë-Hercegovinë. Akademia e Artit dhe Aktivizmit është pjesë e një projekti 2 vjeçar “Qendrat kreative rajonale : Përdorimi i…

Read More

Bursa Masteri në Universitetin e Teknologjisë, Vjenë

Bursa Masteri në Universitetin e Teknologjisë, Vjenë

Programi i Bursave Helmut Veith është një program i krijuar në nder të një shkencëtari të shquar kompjuterësh që punoi në fushën e logjikës në shkencat kompjuterike, inxhinierinë kompjuterike dhe sigurinë kompjuterike. Kush mund të aplikojë? Bursat i jepen çdo vit studenteve vajza/gra me arritje të larta akademike në fushën e shkencave kompjuterike të cilat ndjekin (ose planifikojnë të ndjekin) një nga programet master në Shkenca Kompjuterike në Universitetin e Teknologjisë në Vjenë, program i…

Read More

Shpenzimet e mbuluara/ Trajnim në Napoli, Itali

Shpenzimet e mbuluara/ Trajnim në Napoli, Itali

Hapet Thirrja për Aplikime për pjesëmarrjen e 25 të rinjve për aktivitetin e dytë që do të zhvillohet në datat 11-16 nëntor 2019, në qytetin e Napolit në kuadër të Projektit “Transnational Activities for Key digital skills in Engagement and youth Participation” (T.A.K.E. PART) – Eramus + KA 3. Ai ka në fokus përfshirjen e të rinjve në proceset vendimmarrëse përmes teknologjive të reja dixhitale, si: platforma për propozimin dhe votimin e nismave qytetare, votimi online,…

Read More

Program këshillues/ Si të aplikoni në kolegjet dhe universitetet amerikane

Program këshillues/ Si të aplikoni në kolegjet dhe universitetet amerikane

Jeni të interesuar të thelloni arsimimin tuaj duke studiuar në Shtetet e Bashkuara? Aplikoni në Competitive College Club të EducationUSA Albania, një program këshillues që ndihmon studentët e shkëlqyer të shkollave të mesme të bëhen aplikantë konkurues në kolegjet dhe universitetet amerikane. Përgjatë gjithë vitit, pjesëmarrësit do të angazhohen në leksione, aktivitete të shërbimit në komunitet, ushtrime ndërkulturore dhe përgatitje për provime. Përmes këtyre aktiviteteve, studentët do të jenë më të përgatitur për të studiuar në…

Read More

Thirrje për Projektpropozime në fushën e Turizmit

Thirrje për Projektpropozime në fushën e Turizmit

Ministria e Turizmit dhe Mjedisit shpall thirrjen për përfitimin e mbështetjes financiare të projekteve në fushën e turizmit nga data 05/08/2019 deri më datën 04/09/2019. Qëllimi kryesor i kësaj thirrjeje është të forcojë konkurrencën dhe qëndrueshmërinë e sektorit të turizmit në Shqipëri, duke inkurajuar zgjerimin e sezonit turistik nëpërmjet promovimit të destinancioneve turistike e të vlerave të trashëgimnisë kulturore dhe natyrore vendase, si dhe duke diversifikuar me modele innovative produktet turistike. Duke pasur parasysh këto…

Read More

Shpenzimet e mbuluara/ Udhëtim studimor në Zadar, Kroaci

Shpenzimet e mbuluara/ Udhëtim studimor në Zadar, Kroaci

Në kuadër të Projektit Blue_Boost të financuar nga Programi INTERREG ADRION  2014-2020, Fondi Shqiptar i Zhvillimit fton ekspertë, organizata kërkimore dhe aktorë të tjerë që veprojnë në fushën e Ekonomisë Blu (Blue Economy – turizmi detar dhe bregdetar, akuakulturë, peshkim) për një vizitë studimore në Zadar, Kroaci në datat 11-12 Shtator 2019. Në cilësinë e partnerit të projektit për Shqipërinë, FSHZH do të identifikojë 4 përfaqësues të sektorit për të marrë pjesë në këtë vizitë studimore…

Read More

Shpenzimet e mbuluara/ Udhëtim studimor në Trieste, Itali

Shpenzimet e mbuluara/ Udhëtim studimor në Trieste, Itali

Në kuadër të Projektit Blue_Boost të financuar nga Programi INTERREG ADRION  2014-2020, Fondi Shqiptar i Zhvillimit fton ekspertë, organizata kërkimore dhe aktorë të tjerë që veprojnë në fushën e Ekonomisë Blu (Blue Economy – ndërtim dhe riparim anijesh dhe mbrojtje bregdetare) për një vizitë studimore në Trieste, Itali në datat 9-10 Shtator 2019. Në cilësinë e partnerit të projektit për Shqipërinë, FSHZH do të identifikojë 4 përfaqësues të sektorit për të marrë pjesë në këtë vizitë…

Read More

Mundësi punësimi nga Delegacioni i BE në Shqipëri

Mundësi punësimi nga Delegacioni i BE në Shqipëri

Delegacioni i BE-së në Shqipëri kërkon një Oficer/e të Politikave për Sektorin e Integrimit Evropian, Politikës, Shtypit dhe Informacionit. Kriteret: Gadishmëri për të kryer detyrat e kërkuara Gëzoni të drejtat civile dhe lejet për punësim sipas ligjit vendor Njohuri të shkëlqyera të gjuhës shqipe dhe angleze – aftësi për të kuptuar, lexuar, folur dhe shkruar në nivelin C2 Jeni diplomuar në Universitet Të paktën 3 vjet përvojë pune Aftësi në përdorimin e paketës MS Office…

Read More

Konkurs nga Ministria e Kulturës

Konkurs nga Ministria e Kulturës

Ministria e Kulturës, në kuadër të organizimit të Festivali Folklorik Kombëtar, i cili do të zhvillohet në qytetin e Gjirokastrës në vitin 2020, shpall: Konkursin për realizimin e Logos së Festivalit Folklorik Kombëtar, Gjirokastër 2020 Festivali Folklorik Kombëtar i Gjirokastrës është një festival artistik që zhvillohet çdo pesë vjet në Kalanë e qytetit të Gjirokastrës, Qendrën Historike dhe ambjentet e tjera të këtij qyteti. Festivali Folklorik Kombëtar i Gjirokastrës është veprimtaria më e rëndësishme në…

Read More
1 2 3 271