Program këshillues/ Si të aplikoni në kolegjet dhe universitetet amerikane

Program këshillues/ Si të aplikoni në kolegjet dhe universitetet amerikane

Jeni të interesuar të thelloni arsimimin tuaj duke studiuar në Shtetet e Bashkuara? Aplikoni në Competitive College Club të EducationUSA Albania, një program këshillues që ndihmon studentët e shkëlqyer të shkollave të mesme të bëhen aplikantë konkurues në kolegjet dhe universitetet amerikane. Përgjatë gjithë vitit, pjesëmarrësit do të angazhohen në leksione, aktivitete të shërbimit në komunitet, ushtrime ndërkulturore dhe përgatitje për provime. Përmes këtyre aktiviteteve, studentët do të jenë më të përgatitur për të studiuar në…

Read More

Thirrje për Projektpropozime në fushën e Turizmit

Thirrje për Projektpropozime në fushën e Turizmit

Ministria e Turizmit dhe Mjedisit shpall thirrjen për përfitimin e mbështetjes financiare të projekteve në fushën e turizmit nga data 05/08/2019 deri më datën 04/09/2019. Qëllimi kryesor i kësaj thirrjeje është të forcojë konkurrencën dhe qëndrueshmërinë e sektorit të turizmit në Shqipëri, duke inkurajuar zgjerimin e sezonit turistik nëpërmjet promovimit të destinancioneve turistike e të vlerave të trashëgimnisë kulturore dhe natyrore vendase, si dhe duke diversifikuar me modele innovative produktet turistike. Duke pasur parasysh këto…

Read More

Shpenzimet e mbuluara/ Udhëtim studimor në Zadar, Kroaci

Shpenzimet e mbuluara/ Udhëtim studimor në Zadar, Kroaci

Në kuadër të Projektit Blue_Boost të financuar nga Programi INTERREG ADRION  2014-2020, Fondi Shqiptar i Zhvillimit fton ekspertë, organizata kërkimore dhe aktorë të tjerë që veprojnë në fushën e Ekonomisë Blu (Blue Economy – turizmi detar dhe bregdetar, akuakulturë, peshkim) për një vizitë studimore në Zadar, Kroaci në datat 11-12 Shtator 2019. Në cilësinë e partnerit të projektit për Shqipërinë, FSHZH do të identifikojë 4 përfaqësues të sektorit për të marrë pjesë në këtë vizitë studimore…

Read More

Shpenzimet e mbuluara/ Udhëtim studimor në Trieste, Itali

Shpenzimet e mbuluara/ Udhëtim studimor në Trieste, Itali

Në kuadër të Projektit Blue_Boost të financuar nga Programi INTERREG ADRION  2014-2020, Fondi Shqiptar i Zhvillimit fton ekspertë, organizata kërkimore dhe aktorë të tjerë që veprojnë në fushën e Ekonomisë Blu (Blue Economy – ndërtim dhe riparim anijesh dhe mbrojtje bregdetare) për një vizitë studimore në Trieste, Itali në datat 9-10 Shtator 2019. Në cilësinë e partnerit të projektit për Shqipërinë, FSHZH do të identifikojë 4 përfaqësues të sektorit për të marrë pjesë në këtë vizitë…

Read More

Mundësi punësimi nga Delegacioni i BE në Shqipëri

Mundësi punësimi nga Delegacioni i BE në Shqipëri

Delegacioni i BE-së në Shqipëri kërkon një Oficer/e të Politikave për Sektorin e Integrimit Evropian, Politikës, Shtypit dhe Informacionit. Kriteret: Gatishmëri për të kryer detyrat e kërkuara Gëzoni të drejtat civile dhe lejet për punësim sipas ligjit vendor Njohuri të shkëlqyera të gjuhës shqipe dhe angleze – aftësi për të kuptuar, lexuar, folur dhe shkruar në nivelin C2 Jeni diplomuar në Universitet Të paktën 3 vjet përvojë pune Aftësi në përdorimin e paketës MS Office…

Read More

Konkurs nga Ministria e Kulturës

Konkurs nga Ministria e Kulturës

Ministria e Kulturës, në kuadër të organizimit të Festivali Folklorik Kombëtar, i cili do të zhvillohet në qytetin e Gjirokastrës në vitin 2020, shpall: Konkursin për realizimin e Logos së Festivalit Folklorik Kombëtar, Gjirokastër 2020 Festivali Folklorik Kombëtar i Gjirokastrës është një festival artistik që zhvillohet çdo pesë vjet në Kalanë e qytetit të Gjirokastrës, Qendrën Historike dhe ambjentet e tjera të këtij qyteti. Festivali Folklorik Kombëtar i Gjirokastrës është veprimtaria më e rëndësishme në…

Read More