Konkurs nga Ambasada Gjermane

Konkurs nga Ambasada Gjermane

Shkencëtarë të rinj shqiptarë nga fusha e zhvillimit të qëndrueshëm, të cilët kanë njohuri shumë të mira në gjuhën angleze, mund të aplikojnë deri në datën 22 maj për konkursin „Green Talents – International Forum for High-Potentials in Sustainable Development“. 25 fituesit do të ftohen fillimisht të marrin pjesë në një forum shkencor dyjavor në Gjermani, në kuadër të së cilit do të mund të krijojnë ndër të tjera një panoramë rreth mjedisit kërkimor gjerman…

Read More

Java e Europës/ Thirrje për Video-Mesazh

Java e Europës/ Thirrje për Video-Mesazh

A mendon se vota vlen? A ke ti të drejtë vote si shtetas i një vendi të Bashkimit Europian në zgjedhjet e Parlamentit Europian që do të mbahen në datat 23-26 maj 2019? Nëse po… kjo thirrje është për ty! Nëse jo… kjo thirrje është gjithashtu për ty! Të ftojmë të bëhesh pjesë e thirrjes për Video-Mesazhe në shqip apo anglisht duke ofruar mesazhin tënd: – Pse qytetarët europianë duhet të votojnë dhe pse është i…

Read More

Bursa nga Fondacioni gjerman i mjedisit

Bursa nga Fondacioni gjerman i mjedisit

Fondacioni gjerman i mjedisit (DBU) akordon bursa për të diplomuarit shqiptarë për kërkime në fushën e mbrojtjes së mjedisit dhe natyrës në Gjermani. Përfituesit e bursës do të kenë mundësinë për të qëndruar për qëllime hulumtimi dhe trajnimi në një institucion gjerman si dhe për të marrë pjesë në seminare shoqëruese e shkolla verore. Bursa përfshin një shumë bazë prej 1500 Euro në muaj për një periudhë maksimale për 3 vite si dhe një shumë…

Read More

Thirrje për avokat/ grup avokatësh/ ekspert/ grup ekspertësh

Thirrje për avokat/ grup avokatësh/ ekspert/ grup ekspertësh

Përshkrimi i Thirrjes:  Fondi i Avokatisë në Interes Publik përmes Rrjetit të Avokatëve dhe Ekspertëve të angazhuar në mbrojtjen e të drejtave të njeriut, synon edukimin dhe fuqizimin ligjor të qytetarëve. Në kuadër të zbatimit të strategjisë 2017-2020, programit ‘Fuqizimi ligjor i qytetarëve dhe komuniteteve’, synohet forcimi i elementit të litigimit/avokatisë së çështjeve me interes publik, duke kontribuar në krijimin dhe konsolidimin e një rrjeti me organizata dhe avokatë, të cilët ndjekin çështje gjyqësore dhe…

Read More

Si t’i përgjigjeni me zgjuarsi pyetjes “pse e doni këtë punë?”

Si t’i përgjigjeni me zgjuarsi pyetjes “pse e doni këtë punë?”

Në një intervistë pune, me siguri do t’ju duhet t’i përgjigjeni pyetjes: “Përse e dëshironi këtë punë?”. Krahasuar me gjithë pyetjet e tjera sfiduese që do t’ju ngacmojnë trurin, kjo është më e mira, që mund ta përdorni në avantazhin tuaj, nëse i përgjigjeni në mënyrën e duhur. Në nivelin më elementar, një punëdhënës kërkon të njohë motivin e punëkërkuesit për një punë të caktuar. Menaxheri dëshiron të dijë nëse kandidati e dëshiron vërtet këtë…

Read More

Grante/ INTERREG IPA CBC Itali-Shqipëri-Mali i Zi

Grante/ INTERREG IPA CBC Itali-Shqipëri-Mali i Zi

Programi i Bashkëpunimit Territorial INTERREG IPA CBC Itali-Shqipëri-Mali i Zi2014-2020, ka shpallur thirrjen e 2të të targetuar. Thirrja do të jetë e hapur për 60 ditë duke filluar nga data 4 Prill 2019 dhe aplikimi do të bëhet nëpërmjet sistemit eMS. Totali i buxhetit për thirrjen është 13.582.080,19 Euro (përfshirë 15% kontributin kombëtar). Maksimumi i buxhetit për projekte standarte është 850.000 Euro, me përjashtim të projekteve nën Aksin Prioritar 4 – Përmirësimi i aksesit në zonat ndërkufitare, duke promovuar shërbimet dhe instrumentet e qëndrueshme dhe duke përmirësuar infrastrukturën publike,…

Read More