Thirrje për bursa/ Studime në Universitetin Eberswalde në Gjermani

Thirrje për bursa/ Studime në Universitetin Eberswalde në Gjermani

Në kuadër të Programit Erasmus+ është hapur thirrja për aplikime për bursa për mobilitete, për semestrin e dytë të vitit akademik 2018-2019, për studentët e Fakultetit të Ekonomisë, UT në Universitetin Eberswalde në Gjermani. Llojet e mobilitetit përfshijnë: – Shkëmbimin e studentëve për studime; Nivelet e mobilitetit për studentët: – Bachelor; – Master; Kohëzgjatja e bursave: – Bachelor (1 semestër); – Master (1 semestër); Fushat e studimit: – International Forest Ecosystem Management (zhvillohet pjesërisht në…

Read More

Thirrje për aplikime/ Programi i granteve rajonale

Thirrje për aplikime/ Programi i granteve rajonale

DATA E SHPALLJES: 22 Tetor 2018 AFATI PËR APLIKIMET: 5 Janar 2019 KONTAKTI: INFO@SWISSCULTURALFUND.AL Në kuadër të fuqizimit të dialogut ndërkufitar dhe rritjes së mirëkuptimit ndërkulturor përmes arteve në Ballkanin Perëndimor, Fondi Kulturor Zviceran në Shqipëri fton organizatat kulturore lokale dhe rajonale që të paraqesin propozime për hartimin dhe zbatimin e një Programi Art Residence që thekson këtë aspekt. Misioni i Fondit Kulturor Zviceran është të sjellë së bashku një grup artistësh të talentuar nga formime…

Read More

Konkurs nga OSBE në Shqipëri

Konkurs nga OSBE në Shqipëri

KONKURS për kërkimin shkencor “Historia e gruas shqiptare para Luftës së Dytë Botërore nga perspektiva gjinore” Mund të marrin pjesë: Studentë të padiplomuar dhe të diplomuar në shkencat sociale në Shqipëri, 20-30 vjeç Afati i aplikimeve: 30 tetor 2018 Për të tjera detaje lidhur me këtë thirrje, jeni të lutur të klikoni në faqen zyrtare të OSBE-së, në këtë LINK

Read More

Program veror për të rinj në Amerikë

Program veror për të rinj në Amerikë

Aplikimet për vitin 2019 për Programin Veror Transatlantik Benjamin Franklin janë hapur. Ju lutem dërgoni me e-mail aplikimin e plotë në Ambasadën Amerikane në Tiranë, deri më 16 dhjetor 2018. Aplikimet duhet të dërgohen në këtë adresë e-maili CultureandEducationTirana@state.gov Programi Veror Transatlantik Benjamin Franklin 2019 do të zgjasë 4 javë, Qershor – Korrik 2019 në Universitetin Purdue në West Lafayette, Indiana. Qëllimet e këtij instituti janë: të rrisë përkushtimin në bashkëpunimin transatlantik të nxisë marrëdhëniet e…

Read More

Konkurs nga UNICEF Albania

Konkurs nga UNICEF Albania

KONKURS FOTOGRAFIE “Unë dhe Interneti” A je i apasionuar pas internetit? Ke dëshirë të bësh fotografi? Je nën 18 vjeç? Nëse po, atëherë: 1. SHKREP NJË FOTO me temë “Une dhe Interneti” 2. MODIFIKOJE nëse ke dëshirë! 3. DËRGO FOTON/IMAZHIN dhe një tekst që e përshkruan idenë tënde në adresën email tirana@unicef.org 4. FITO një biçikletë Nxito! Afati i fundit i dorëzimit të fotove/imazheve: 10 nëntor 2018 #jamisigurtonline #unicefalbania

Read More

Thirrje për ekspertë vendas

Thirrje për ekspertë vendas

Komiteti Shqiptar i Helsinkit (KShH), në kuadër të projektit “Për të rritur pavarësinë, llogaridhënien, transparencën dhe efikasitetin e Institucioneve të Reja Drejtuese të Drejtësisë” i cili zbatohet në kuadër të thirrjes “Përfshirja e shoqërisë civile për një sistem drejtësie funksional dhe të barabartë për të gjithë në Shqipëri” zbatuar nga Save the Children dhe financuar nga Bashkimi Evropian shpall thirrjen publike për ekspertë për komunikimin me median. Eksperti vendas që do të përzgjidhet do të…

Read More

Konkurs për të rinj në Shqipëri

Konkurs për të rinj në Shqipëri

Qendra Shqiptare për Qeverisjen e Mirë me mbështetjen e Fondacionit Konrad Adenauer dhe me bashkëpunimin e ngushtë të Student Economic Forum, Forumit Kombetar të Studentëve Shqiptar dhe Albanian Young Leaders Forum ka kënaqësinë t’ju ftojë të bëheni pjesë e forumit me temë “Studentët për Qeverisjen e Mirë”, i cili do të mbahet me datë 10 Nëntor 2018, Ora 10:00 – 14:00, Vendi: Tirana International Hotel. Forumi është konceptuar të jetë një takim i hapur diskutimi…

Read More

VIDEO/ Ja si duhet të plotësoni aplikimin për Llotarinë Amerikane

VIDEO/ Ja si duhet të plotësoni aplikimin për Llotarinë Amerikane

Ambasada Amerikane ka publikuar një video ilustruese lidhur me procesin e aplikimit për Llotarinë Amerikane. Aplikimi online për regjistrimin për lotarinë është i thjeshtë dhe është falas dhe kryhet në faqen e internetit: https://dvlottery.state.gov/ . Kriteret kualifikuese mund t’i lexoni këtu: https://al.usembassy.gov/sq/visas-sq/immigrant-visas-sq/diversity-visa-sq/kriteret-kualifikuese-mbi-arsimimin-dhe-punesimin/. Formulari i regjistrimit përbëhet nga pyetjet e mëposhtme: mbiemri, emri, data e lindjes, gjinia, qyteti dhe shteti ku keni lindur, nëse keni lindur në Shqipëri, atëherë lini pyetjen # 6 pa përgjigje, fotografinë tuaj të marrë…

Read More

Mundësi praktike në Gjermani

Mundësi praktike në Gjermani

Apliko tani! Programi i ‘Praktikave të Biznesit Gjerman 2019’ për vendet e Ballkanit Perëndimor është një mundësi e mirë për studentët shqiptarë dhe të sapodiplomuarit, që të fitojnë një eksperincë pune për tre deri në gjashtë muaj në disa nga kompanitë më të rëndësishme gjermane. Profilet e kërkuara: ekonomiks/financë, inxhinieri/shkenca teknike/informatikë, gazetari/gjermanisht, bujqësi, menaxhim cilësie, teknologji mjedisore dhe klimaterike. Afati i aplikimit: 13 Nëntor 2018 Për më shumë informacione, klikoni në këtë LINK

Read More
1 2