Konkurs fotografie për të rinj

Konkursi ” Një foto për të drejtat e njeriut” Në kuadër të Edicionit të 13 të IHRFFA nga 17 – 22 Shtator 2018. ➜Qëllimi Organizimi i këtij konkursi fotografik në kuadrin e IHRFFA 2018, ka për qëllim të konstatojë dhe promovojë ndërgjegjësimin e të rinjve shqiptarë, dhe të orientimit të këndvështrimit të tyre mbi të drejtat tona njerëzore. Vënia e të rinjve në pozita kërkuese dhe vëzhguese ndaj shkeljeve, dhunimeve por edhe të respektit në…

Read More

Program praktike mbi çështjet evropiane

Program praktike mbi çështjet evropiane

Observatori Ndërkombëtar për të drejtat e të miturve është një Fondacion belg i Interesit Publik me seli në Bruksel. Që nga viti 2002, ky fondacion ka punuar për të drejtat e fëmijëve dhe adoleshentëve në rrezik të përjashtimit social, veçanërisht me ata që janë në konflikt me ligjin ose nën ndikimin e dhunës dhe abuzimit. Objektivat e praktikës: Asistencë në menaxhimin e projekteve evropiane (organizimi i takimeve, ndihmë në  pjesëmarrje dhe gjetjen e vendit, krijimi i…

Read More

Bursë e plotë në Irlandë

Bursë e plotë në Irlandë

Përshkrimi Departamenti i Shkencave Kompjuterike në Universitetin Maynooth ka hapur thirrjen për aplikime për bursa doktorature në fushën kompjuterike të automjeteve autonome. Universiteti Kombëtar i Irlandës, Maynooth, i njohur zakonisht si Universiteti Maynooth, është universitet përbërës i Universitetit Kombëtar të Irlandës në Maynooth, Qarku Kildare, Irlandë. Aplikantët duhet të kenë  aftësi shumë të mira në të folur dhe shkruar të gjuhës angleze. Prandaj, edhe aplikimi duhet të dorëzohet në gjuhën angleze. Kritere: Të interesuarit nga çdo…

Read More

Praktikë nga UNICEF në Bruksel

Praktikë nga UNICEF në Bruksel

Programi i praktikës nga UNICEF do të zgjasë nga 1 shtatori 2018 deri më 1 shkurt 2019. Praktikanti do të jetë anëtar i ekipit të Seksionit të Advokimit dhe Politikës në zyrën e UNICEF-it në Bruksel, duke mbrojtur të drejtat e fëmijëve në të gjitha politikat e BE-së . Ofruesi i praktikës: Qendra Rajonale e Informacionit të Kombeve të Bashkuara për Evropën Perëndimore (UNRIC Bruksel) Kriteret: Programi i praktikës nga UNICEF-i u ofron studentë të…

Read More