Bursë doktorature në Hollandë

Bursë doktorature në Hollandë

Instituti i Shkencave dhe Komunikimit ka hapur thirrjen për aplikime për Bursë Doktorature në Edukim Shkence. Kjo bursë u ofron kandidatëve mundësi për t’u njohur me punët kërkime dhe teoritë aktuale në detaje në mësimdhëniene  të shkencës dhe mësimin  e spektrit të edukimit formal dhe joformal. Universiteti i Groningenit ofron programe edukative të cilësisë së lartë. Universiteti ofron një gamë të gjerë të programeve interesantë të një niveli të lartë, që renditen në rang ndërkombëtar….

Read More

Konkurs ndërkombëtar fotografie nga Xposure

Byroja e Mediave të Qeverisë në Sharjah lançoi konceptin e Xposure në vitin 2016 si një Festival Ndërkombëtar  Fotografie. Një event i përvitshëm, i cili do të kthehej në mundësi për fotografë profesionistë, të apasionuarit pas fotografisë, prodhuesit e filmave, studentë dhe mësues të kësaj fushe nga e gjithë bota. Mbështetur nga profesionistë dhe ekspertë të industrisë, festivali Ndërkombëtar i Fotografisë Xposure, ofron shumë perspektiva të dobishme për t’u aftësuar dhe për t’u lidhur me…

Read More

Forum për të rinj në Trieste, Itali

Forum për të rinj në Trieste, Itali

Kjo skemë klasike, që i takon Etikës dhe Filozofisë Praktike ose Filozofisë së Veprimit, përdoret ende për të nxitur diskutim të hapur mbi etikën dhe kompleksitetin në ditët e sotme. Cila është marrëdhënia ndërmjet mallit / mallrave, përfundimeve / vlerave dhe lumturisë në një botë komplekse në të cilën sistemi i marrëdhënieve është vazhdimisht duke u zgjeruar dhe duke hapur rrjete të reja ndërveprimi? Gjatë Forumit, pjesëmarrësit do të kenë mundësinë për të diskutuar dhe…

Read More