Trajnim për fotografet femra

Trajnim për fotografet femra

Woman Photograph ka kënaqësinë të hapë thirrjen për aplikime për programin e mentorimit të fotografisë 2018-2019, i cili do të bashkojë 22 udhëheqës të kësaj industrie (11 fotografë dhe 11 redaktorë fotosh) me 22 fotoreporterë me eksperiencë përgjatë një viti. Mentorët janë redaktorë nga National Geographic, NPR, The Atlantic, dhe San Francisco Chronicle, si dhe fotografë që mbajnë çmime fituese sipas vendeve të ndryshme. Ne aktualisht kërkojmë aplikime nga fotografë femra me më pak se…

Read More

Praktikë për të rinj

Praktikë për të rinj

Qëndra ACT for SOCIETY hap thirrjet e dyta për internshipe, për vitin 2018. Të gjithë të rinjtë e moshës 18-25, që kanë dëshirë të bëhen pjesë e programit tonë të internshipeve të plotësojnë formularin e aplikimit deri më 11 Korrik 2018. Internshipet janë të një periudhe 3-6 mujore dhe shërbejnë që të rinjtë të fitojnë eksperiencë praktike në fushat e tyre të punës. Internshipet e ofruara janë një mundësi e mirë për të gjithë studentët…

Read More

Praktikë e paguar në Qendrën Rinore Politike të Ukrainës

Praktikë e paguar në Qendrën Rinore Politike të Ukrainës

Qendra rinore politike e Ukrainës po kërkon një praktikant/e për t’iu bashkuar ekipit të tyre në Kiev të Ukrainës për periudhën gusht – tetor 2018 (2 muaj). Praktikanti do të mbështesë ekipin e Komunikimit të Qendrës rinore politike të Ukrainës dhe do të jetë i përfshirë drejtpërdrejt në komunikimin me kolegët gjermanë të cilët do të vijnë në Kiev për të zbatuar një projekt sociokulturor për fëmijët. Ky është një projekt unik për rehabilitimin social…

Read More

Shpenzimet e mbuluara/ Samit për të rinj në Hagë, Hollandë

Shpenzimet e mbuluara/ Samit për të rinj në Hagë, Hollandë

Fondacioni Carole Stone do të sponsorizojë një lider të ri për të marrë pjesë në Samitin ‘Një Botë e Re 2018’ në Hagë. Carole beson se lidhja e njerëzve me njëri-tjetrin, shkëmbimi i ideve dhe krijimi i njohjeve e miqësive në mbarë botën është thelbësore për të ndihmuar në krijimin e një shoqërie më të drejtë. Nëse dëshironi të aplikoni na bëni të  ditur çështjen në të cilën do të fokusoheni dhe arsyet e zgjedhjes…

Read More

Thirrje për vullnetarë

Thirrje për vullnetarë

DokuFest ka hapur sot thirrjen për vullnetarë për edicionin e 17-të festivalit, i cili do të mbahet nga data 03-11 gusht në Prizren. Vullnetarët e DokuFest duhet të jenë mbi 15 vjeç dhe ata do të ndihmojnë në menaxhimin e kinemave, në Press dhe Media qendër, në mikëpritjen e mysafirëve dhe evente, në DokuDaily, DokuKids, DokuShop dhe Doku TV. Afati i fundit për aplikim është 15 korrik, dhe të përzgjedhurit do të njoftohen për rezultatet…

Read More

Thirrje për aplikim/ Trajnim nga RIAS

Thirrje për aplikim/ Trajnim nga RIAS

Ftojme te gjithe te rinjte nga mosha 16- 25 te aplikojne per trajnimin “Rini Aktive- Rini e gjelber”. Ky trajnim do realizohet pergjate muajve Korrik-Shtator, ne Tirane, me nje total prej 10 workshopesh. Te interesuarit te dergojne prane organizatarias@outlook.com, CV-ne e tyre dhe nje leter motivimi. Temat e workshopeve do te jene si me poshte:Workshop 1 – Të rinjtë digjitalë; Workshop 2 – Roli i të rinjve për një mjedis më të pastër e më…

Read More

Thirrje për aplikim/ Trajnim nga Junior Achievement Albania

Thirrje për aplikim/ Trajnim nga Junior Achievement Albania

Junior Achievement Albania është duke kërkuar 25 të rinj të motivuar të moshës 18-23 vjeçare për të qenë pjesë e kampit të parë të debatit në Shqipëri, “Debati për ekonominë”. Debati për ekonominë është një program i ri, unik dhe emocionues nga Junior Achievement Albania. Përmes një sërë trajnimesh dhe laboratorësh debati, programi do të përqëndrohet në zhvillimin e aftësive të lidershipit dhe debatit, duke inkurajuar mendimin kritik, zhvillimin e hulumtimit, argumentimit dhe aftësitë bindëse…

Read More

Shkollë verore nga Fakulteti i Historisë dhe i Filologjisë i Universitetit të Tiranës

Shkollë verore nga Fakulteti i Historisë dhe i Filologjisë i Universitetit të Tiranës

Shkolla e dytë Verore e Gjuhës, Historisë dhe Civilizimit Bizantin organizohet nga Fakulteti i Historisë dhe i Filologjisë i Universitetit të Tiranës, nën kujdesin e Ambasadës së Greqisë në Tiranë dhe me mbështetje të Fondacionit Alexander S. Onassis dhe National Bank οf Greece Cultural Foundation, dy ndër institucionet kulturore më prestigjioze ndërkombëtare greke për zhvillimin e Letrave, Artit dhe Shkencës. Shkolla verore mirëpret për të dytin vit studentë të ciklit të parë (Bachelor) dhe të…

Read More

Thirrje për Aplikim – Atelie Restaurimi 2018

Thirrje për Aplikim – Atelie Restaurimi 2018

Restaurim i Kishës së Shën Sergjit dhe Bakut dhe Konservim i trashëgimisë kulturore, Himarë 9-22 Shtator 2018. Qendra Historike Himarë. Kjo thirrje hapet për 4 pjesëmarrës (vullnetarë) nga Shqipëria në Atelienë e Restaurimit_2018. Atelieja e Restaurimit është konceptuar si punë konkrete konservuese / restauruese në zbatim të projektit të restaurimit të Kishës së Shën Sergjit dhe Bakut, Himarë. Punimet që do të realizohen gjatë kësaj Atelieje do të përqendrohen në naos – restaurimi i çatisë dhe konsolidimi…

Read More

Konkurs nga NASA

Konkurs nga NASA

NASA dhe Houston Cinema Arts Society po u ofrojnë individëve të rinj që bëjnë filma një mundësi për të ndarë veprat e tyre dhe për të  përdorur imazhet aktuale të NASA-s nëpërmjet CINESPACE, një konkurs i filmit me metrazh të shkurtër. Filmat që shfaqin imazhet dhe videot e kapura nga NASA në të gjithë historinë gati 60 vjeçare të agjencisë, do të vlerësohen në bazë të kreativitetit, inovacionit dhe vëmendjes kushtuar detajeve: të cilat gjithashtu…

Read More
1 2 3 4