Thirrje për aplikime/ Kamp për demokracinë vendore në Vlorë

Thirrje për aplikime/ Kamp për demokracinë vendore në Vlorë

Dëshironi të bëheni qytetar aktiv apo aktivist i shoqërisë civile?! Keni një ide inovatore që synon të përmirësojë qeverisjen lokale, të rrisë transparencën dhe llogaridhënien e institucioneve publike, promovojë dhe mbështesë përfshirjen e të rinjve dhe të rejave në vendimmarrje si dhe të nxisë politika më të mira vendore në shërbim të komunitetit?! Bëhuni pjesë e Kampit të Demokracisë Vendore Vlorë, 8-10 maj 2018   PËRMBAJTJA E PROGRAMIT Kampi i rradhës që do të zhvillohet në Vlorë është…

Read More

Thirrje për aplikim projekti

Thirrje për aplikim projekti

UNESCO Prize for Girls’ and Women’s Education Barazia gjinore në arsim është një e drejtë themelore dhe një parakusht për të ndërtuar shoqëri gjithëpërfshirëse. Pikërisht me këtë frymë çmimi i UNESCO-s për edukimin e vajzave dhe grave nderon kontributet e jashtëzakonshme dhe inovative të bëra nga individë, institucione dhe organizata për të avancuar në shkollimin e vajzave dhe grave. Ky çmim i UNESCO-s është unik në prezantimin e projekteve të suksesshme që përmirësojnë dhe promovojnë…

Read More

Shkollë verore nga Universiteti Epoka

Shkollë verore nga Universiteti Epoka

Universiteti Epoka organizon për herë të parë shkollën verore “The Western Balkans: Recovery, Cooperation and EU Accession” PIR Summer School fton studentë  bachelori, masteri, profesionistë  të aplikojnë për një-javë shkollë verore me temën “The Western Balkans: Recovery, Cooperation and EU Accession”. Shkolla verore do të  zhvillohet në datat  25- 29 Qershor 2018. Aplikantët do munden të zhvillojnë njohuritë më shumë për politikat drejt integrimit në BE, marrëdhëniet dhe kooperimet e  vendeve të Ballkanit Perëndimor ….

Read More

Shpenzimet e mbuluara/ Shkollë verore në Poloni

Shpenzimet e mbuluara/ Shkollë verore në Poloni

Afati i aplikimit: 7 Maj 2018 Kush mund të aplikojë: studentë, studiues dhe profesionistë të rinj Aktiviteti:  26 Gusht – 08 Shtator 2018, Lublin, Poloni Shkolla është e planifikuar të jetë e ndarë në kurse të shkurtra, leksione, seminare, dhe punë praktike në 3 studio. Gjuha e punës është anglisht. Kriteret Studentët, studiuesit dhe profesionistët e rinj që veprojnë në fushën e arkitekturës, planifikimit urban, artit dhe dizanjit, si dhe përfaqësues të të tjera fushave (histori, sociologi, arte fine,…

Read More

Bursë masteri në Itali

Bursë masteri në Itali

Afati i aplikimit : 24 Korrik 2018 Kush mund të aplikojë: Studentë nga vendet e BE-së dhe jashtë BE-së Bursa: vlera e bursës varion afërsisht nga 3.800 në 4.800 EUR (duke përfshirë shërbimet në restorant dhe akomodimin) Përshkrimi Programi Master në Inxhinierinë e Internetit dhe Multimedias të Universitetit të Gjenovës ofron arsim të avancuar mbi sinjalin, imazhin dhe përpunimin e videos, rrjetëzimin dhe telematikën, sigurinë kibernetike, sistemet e lëvizshme dhe fikse të komunikimit dhe elektromagnetizmin e aplikuar….

Read More

Forum për të rinjtë në Slloveni

Forum për të rinjtë në Slloveni

Përshkrimi Forumi Strategjik i të Rinjve Bled (Young BSF) është një konferencë vjetore që mbledh së bashku liderët e rinj për t’u angazhuar në diskutime dhe për të zhvilluar zgjidhje të jashtme për disa nga çështjet më të ngutshme botërore. Eventi i vitit 2018 do të bëhet nën titullin: ‘Sustainable Security: The Role of Youth in Bridging the Divide’. Temat për t’u diskutuar: • Marrëdhëniet ndërmjet brezave; • Agenda 2030; • E ardhmja e BE-së;…

Read More

Fonde për sipërmarrësit shqiptarë

Fonde për sipërmarrësit shqiptarë

Agjencia Shqiptare e Zhvillimit të Investimeve(AIDA), në mbështetje të ndërmarrjeve të vogla dhe të mesme(NVM), me qëllim rritjen e konkurrueshmërisë, forcimin e kapaciteteve prodhuese dhe daljen e tyre në treg, menaxhon për vitin 2018 këto skema financiare nga buxheti i shtetit: Fondin Shqiptar të Konkurrueshmërisë; Fondin e Ekonomisë Kreative (Artizanatit); Fondin në mbështetje të Sipërmarrjeve të reja ”Start Up” dhe Fondin e Inovacionit. AIDA njofton se aplikimi për fondet për vitin 2018 është i hapur…

Read More

Bursa për studime pasuniversitare në Maltë

Bursa për studime pasuniversitare në Maltë

Qeveria e Maltës përmes Ministrisë për Mjedisin, Zhvillimin e Qëndrueshëm dhe Ndryshimin e Klimës ka shpallur programin e bursave për studentët e huaj, të cilët dëshirojnë të ndjekin studimet pasuniversitare për çështjet klimatike në Universitetin e Maltës për vitin akademik 2018-2019. Bursat e studimit ofrohen në fushat e mëposhtme: – Zbutja e ndryshimeve klimatike dhe transporti i ulët i karbonit; – Përshtatja ndaj ndryshimeve klimatike për të rritur elasticitetin për ruajtjen e burimeve të gjalla detare; –…

Read More

Thirrje/ Konkurs për video amatore

Thirrje/ Konkurs për video amatore

LevizAlbania është projekti që financohet nga Agjencia Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim dhe zbatohet nga konsorciumi i tre organizatave të suksesshme shqiptare: “Shoqëria e Hapur për Shqipërinë“, “Partnerët Shqipëri për Ndryshim dhe Zhvillim“ dhe “Co-PLAN“. Projekti synon të forcojë demokracinë vendore përmes aktivizmit qytetar dhe atij rinor duke gjeneruar nisma dhe ide konkrete që sjellin ndryshim të demokracisë në nivel vendor dhe përmirësojnë qeverisjen lokale. LevizAlbania do të organizojë gjatë datave 7 – 11 Maj 2018 “Javën…

Read More
1 2 3 4