Aplikoni për të marrë ndihmë ligjore

Aplikoni për të marrë ndihmë ligjore

LIBURNLAW është një Departament i krijuar nga Organizata LIBURNETIK dhe ka në fokus ofrimin e ndihmës ligjore nga vetë studentet e Fakulteteve Juridike në Universitete të ndryshme, gjithmonë të mbikëqyrur dhe të koordinuar nga ekspert të mirëfilltë ligjor me një background të gjerë eksperience në fushën e ligjit. Duke parë rëndësinë që ka edukimi ligjor klinik në shtetin tonë , LIBERNAW i ofron praktikë studenteve në profesionin e tyre të ardhshëm dhe i largon nga…

Read More

Mundësi punësimi në Korçë

Mundësi punësimi në Korçë

Pozicioni: Ndihmës/e pranë Kryetarit të Gjykatës së Rrethit Gjyqësor Korçë Kohëzgjatja e shërbimit: Deri më 31 dhjetor 2018 (muaji gusht pushim dhe nuk paguhet) Kualifikimet Minimale: Diplomë Master në Drejtësi  Praktikë profesionale ose çdo lloj përvoje tjetër profesionale që lidhet me gjykatën; Njohuri shumë të mira të rregullave dhe procedurave të funksionimit të gjykatave; Aftësi shumë të mira komunikimi me gojë dhe me shkrim; Njohuri të avancuara të programeve kompjuterike Word dhe Excel; Rrjedhshmëri e…

Read More

Thirrje për aplikim nga Qendra Kombëtare e Kinematografisë

Thirrje për aplikim nga Qendra Kombëtare e Kinematografisë

  1. Qendra Kombëtare e Kinematografisë ju njofton hapjen e sezonit të konkurimit për: a) Projekte për filma artistikë me metrazh të shkurtër; b) Projekte për filma artistikë dokumentarë; c) Projekte për filma artistikë të animuar; d) Projekte kinematografike për festivale filmi ndërkombëtar. 2. Në zbatim të ligjit nr. 8096, datë 21.03.1996, “Për kinematografinë”, të ndryshuar, vetëm shtëpitë kinematografike të regjistruara në QKK mund të paraqesin projekte kinematografike për konkurim. 3. Shtëpitë kinematografike, të cilat…

Read More

Fond për përkthim letrar

Fond për përkthim letrar

Fondi për Përkthimin Letrar (FPL) është kthyer tashmë në traditë. Për të pestin vit radhazi hapet thirrja për aplikime për mbështetje të përkthimit letrar nga gjuha e huaj në gjuhën shqipe. Përvoja e katër viteve ka dëshmuar se Fondi, përveçse një ndihmesë e drejtpërdrejtë për përkthyesit dhe shtëpitë botuese, është edhe një tregues vlerësimi për përkthimet më të mira. Fondi për Përkthimin Letrar (FPL), edhe këtë vit, do të nxisë dhe mbështesë financiarisht përkthime të…

Read More