Hapen aplikimet për vendet e lira në “Agjencinë e Blerjeve të Përqendruara”

Hapen aplikimet për vendet e lira në “Agjencinë e Blerjeve të Përqendruara”

Nisin aplikimet për të qenë pjesë e Agjencisë së Blerjeve të Përqendruara, pas vendimit të Këshillit të Ministrave për krijimin e kësaj strukture, në varësi të Ministrisë së Brendshme. Me qëllim përzgjedhjen e ekspertëve në të mirë, njoftohen të gjithë personat e interesuar të aplikojnë përmes një kërkese me shkrim drejtuar Ministrisë së Brendshme, brenda datës 2 Mars 2018. Punonjësit do të punësohen në bazë të Kodit të Punës. Struktura e re që do të…

Read More

Italia kërkesa për punonjës sezonal, 18 mijë vende në 2018 në bujqësi e turizëm

Italia kërkesa për punonjës sezonal, 18 mijë vende në 2018 në bujqësi e turizëm

Sipas dekretit të flukseve 2018, në Itali vihen në dispozicion 30.850 kuota për punë të varur sezonale të punonjësve të huaj, ndër të cilat edhe shqiptarët, si dhe konvertime lejesh të ndryshme qëndrimi në leje pune, së të huajve tashmë rezidentë në Itali. Sipas të dhënave të Ministrisë së Brendshme Italiane, 30.850 kuotat janë të ndara si më poshtë: – 18.000 për punonjës sezonale për sektorin bujqësor dhe atë turistik (2.000 nga këto u rezervohen…

Read More

Trajnim falas në Pukë mbi Kularinë

Trajnim falas në Pukë mbi Kularinë

Agro Tourism Project Albania ne bashkepunim me Bashkine Puke, organizon ne datat 23 dhe 24 trajnimin mbi Kulinarine me Master Shef Z. Sokol Prenga. Ky kurs trajnimi synon kryesisht të promovojë një figurë të re profesionale e cila do të jete e aftë për të krijuar vlerë të shtuar tradites kulinare te zones, duke mbështetur rolin dhe promovimin e karakteristikave unikale te kuzhines së territorit rural ne zonen e Pukes. Ne kete seksion do marrin…

Read More

Çmimi UNESCO/ Hapen thirrjet për nominime

Çmimi UNESCO/ Hapen thirrjet për nominime

UNESCO/Jikji Memory of the World Prize UNESCO / Jikji Memory of the World Prize u krijua për të përkujtuar dhe për të kontribuar në ruajtjen dhe qasjen e trashëgimisë dokumentare si një trashëgimi e përbashkët e njerëzimit. Financuar nga Republika e Koresë, çmimi i jepet çdo dy vjet individëve, institucioneve, entiteteve të tjera ose organizata joqeveritare që kanë dhënë kontribut të rëndësishëm në ruajtjen dhe aksesin e trashëgimisë. Për më tepër informacion, vizitoni faqen: http://unesdoc.unesco.org/images/0026/002612/261257E.pdf Lutemi…

Read More

Projekt-aktivitete/ Ftesë e hapur nga Bashkia e Shkodrës

Projekt-aktivitete/ Ftesë e hapur nga Bashkia e Shkodrës

FTESË E HAPUR Bashkia e Shkodrës, në kuadër të planit të saj vjetor, shpall konkurrimin e hapur për projekt- aktivitete si më poshtë: 1. Dita e Luleve 2. Aktivitet ndërkombëtar “Nënë Tereza” në disiplinën e Xhudos 3. Projekte të zhanrit Dramë në Tatrin “Migjeni” 4. Hapja e Sezonit Turistik Velipojë 5. Lojra Popullore Fest 6. Festa e Thethit 7. Festa e Liqenit 8. “Panairi i promovimit të vlerave artistike-kulturore dhe i produkteve të territorit (për…

Read More