Praktikë pune në Parlamentin Gjerman

Praktikë pune në Parlamentin Gjerman

A doni të merrni pjesë në praktikën e parlamentit gjerman? Bursa Ndërkombëtare Parlamentare e Bundestagu-t Gjerman (IPS) ju mundëson ndjekjen nga afër të aktivitetit të përditshëm parlamentar gjerman përgjatë pesë muajve. Gjatë kësaj kohe do të punoni në zyrën e një deputeti si dhe keni mundësinë të ndiqni leksione pranë universiteteve të Berlinit. Bundestagu Gjerman së bashku me Universitetin e Lirë të Berlinit, Universitetin Humboldt të Berlinit dhe Universitetin Teknik të Berlinit jep çdo vit…

Read More

Punësim në Gjermani, procedura e re zgjat vetëm 14 ditë

Punësim në Gjermani, procedura e re zgjat vetëm 14 ditë

Që prej nëntorit të vitit 2017, procedurat e vizave të punës për shtetasit e Ballkanit Perëndimor janë më të thjeshta dhe realizohen brenda një etape. Kur rregullorja për rajonin hyri në fuqi, më 1 janar 2016, procedura për të tilla raste ishte e dyfishtë. Punëmarrësit paraqitnin kërkesë për vizë te përfaqësitë e Gjermanisë në vendet e tyre, e njëkohësisht punëdhënësit kërkonin leje paraprake te Zyra e Punësimit në vendndodhjen e kompanisë, e kjo bënte që…

Read More

5 këshilla për sukses nga liderët në Davos

5 këshilla për sukses nga liderët në Davos

Në World Economic Forum i cili mbahet cdo vit në Davos të Zvicrës, krerët e shtetit, drejtuesit e bizneseve dhe madje dhe personazhet televizive përcjellin fjalë dhe këshilla të mencura. Fjalët e tyre drejtoheshin të gjitha me qëllimin dhe dëshirën për të frymëzuar botën e liderave të së ardhmes, për të pasur sukses. Ja 5 ndër këshillat më të mira të dhëna këtë vit në Davos: Punësoni dhe fuqëzoni gruan. Si gratë ashtu edhe burrat e prekën…

Read More

Grante dhe hua nga projekti SmartCapital i USAID

Grante dhe hua nga projekti SmartCapital i USAID

A e dini se projekti SmartCapital i USAID-it do të ndihmojë më shumë se 100 agrobiznese dhe ndërmarrje të vogla e të mesme në Shqipëri të marrin financim në formën e granteve dhe huave për investime në vitin 2018? Dëshironi të bëheni përfitues i nismës SmartCapital? SmartCapital është një Program për Rritjen Ekonomike që lehtëson Financimin e Sipërmarrësve si dhe u ofron atyre zgjidhje përmes Teknologjive të Inovacionit. Ndërmarrjet e Vogla dhe të Mesme janë motorri i ekonomisë…

Read More

Bursa të plota masteri në Belgjikë

Bursa të plota masteri në Belgjikë

Përshkrimi Shkolla e Biznesit “Vlerick” në Belgjikë është duke ofruar bursa të plota për programin Master. Shkolla e Biznesit Vlerick është shkollë e pavarur menaxhimi, themeluar në vitin 1953 nga profesori, politikani dhe sipërmarrësi Baron André Vlerick. Kriteret Bursa akademike e ekselencës Për aplikantët që mund të demonstrojnë të dhëna të shkëlqyera akademike ose një GMAT ose GRE Bursa Vlerick Spirit Për aplikantët që tregojnë: Sjellje sipërmarrësi Qasje ndërkombëtare Eksperiencë lidershipi Bursa AIESEC/Best Për aplikantët…

Read More

Konkurs nga Ministria e Bujqësisë

Konkurs nga Ministria e Bujqësisë

Konkursi i brand-it të dyqaneve me produkte tipike shqiptare. Hapi i parë drejt një rrjeti kombëtar të dyqaneve 100% shqip që synon të krijojë një dritare moderne për shitjen dhe marketimin e prodhimit tipik vendas. Thirrje për të gjithë studentët, individët, studio e design, kompani të fushës etj, për tu bërë pjesë e këtij konkursi që fillon sot dhe përfundon në datën 21 shkurt. Per më tepër informacion vizitoni këtë LINK

Read More