Bursa për studimet Bachelor ose Master në Holandë

Bursa për studimet Bachelor ose Master në Holandë

Bursa Holandeze është menduar për studentët ndërkombëtarë nga jashtë Zonës Ekonomike Evropiane (EEA) të cilët dëshirojnë të kryejnë studimet bachelor ose master në Holandë.   Kjo bursë financohet nga Ministria Holandeze e Arsimit, Kulturës dhe Shkencës, si dhe nga disa universitete kërkimore holandeze dhe universitete të shkencave të aplikuara. Bursa Çmimi i bursës është 5,000 euro. Ju do ta merrni këtë në vitin e parë të studimeve tuaja. Ju lutemi vini re se kjo nuk…

Read More

Mundësi praktike në Delegacionin e OSBE-së në Tiranë

Mundësi praktike në Delegacionin e OSBE-së në Tiranë

Në Njësinë për Çështje Politike dhe Publike në Zyrën e Prezencës së OSBE-së në Shqipëri është lançuar një mundësi për një praktikë. Ky Internship është planifikuar me një kohëzgjatje fillestare 4 mujore, e cila mund të zgjatet deri në 6 muaj. Detyrat dhe Përgjegjësitë: Praktikanti do të punojë për një periudhë 4-mujore, nën  mbikëqyrje të Shefit te Çështjeve Politike dhe Publike dhe Zyrtarit  të Raportimit, duke mbështetur stafin e Njësise për kryerjen e aktiviteteve ditë…

Read More

Thirrje për Aplikim për Grante në Lidhje me Prioritetet Kombëtare

Thirrje për Aplikim për Grante në Lidhje me Prioritetet Kombëtare

Qendra Rajonale e Mjedisit (REC) Shqipëri, në kuadër të programit “Mbështetje për Organizatat e Shoqërisë Civile në fushën e Mjedisit në Shqipëri (SENiOR-II)”, mbështetur nga Qeveria Suedeze (SWEDEN), hap thirrjen për aplikim në kuadër të Prioriteteve Kombëtare, me tematikë “Monitorimi i informacionit mjedisor dhe përdorimi nga shoqëria civile në shërbim të qytetarit”. Qëllimi i granteve për prioritetet kombëtare është reagimi i shoqërisë civile ndaj prioriteteve specifike kombëtare lidhur me mjedisin, përmes hartimit të një dokumenti/raporti dhe realizimit…

Read More

Shkolla dimërore “Lidhjet Austro-shqiptare”

Shkolla dimërore “Lidhjet Austro-shqiptare”

Shkolla dimrore do të zhvillohet në ambjentet e Bibliotekës së Fakultetit të Historisë dhe te Filologjisë. Numri i pjesëmarrësve do të jetë 25 studentë. Kush është e/i interesuar edhe nga ISE mund të kontaktoje me email në adresen enriketa.papa@unitir.edu.al, prej dites së hënë deri të premten, ora 14:00. Në Shkollën Dimërore do të zhvillohen leksione nga lektorë austriakë dhe shqiptarë. Leksionet do të zhvillohen në anglisht e shqip. Kjo nismë mbështetet nga Departamenti i Historisë…

Read More