Konkurs/ Power Up Community

Konkurs/ Power Up Community

Në kuadër të javës së rinisë, Qendra ACT for SOCIETY me mbështetjen e Raiffesien Bank dhe në bashkëpunim me Ministrinë e Arsimit Sportit dhe Rinisë, hap thirrjen për aplikime mbi projektin më të ri “Power Up Community”. Kjo platformë e re konkursi synon fuqizimin e të rinjve duke i dhënë mundësinë të kontribuojnë në komunitetet e tyre nëpërmjet ideve inovative në zgjidhjen e problemeve sociale. Të rinjtë nga mosha 16-25 vjeç inkurajohen të aplikojnë për…

Read More

Trajnim/ Transparenca dhe Monitorimi i Financave Publike me OSHC-të në Nivel Lokal

Trajnim/ Transparenca dhe Monitorimi i Financave Publike me OSHC-të në Nivel Lokal

Instituti Shqiptar i Shkencave (AIS) një organizatë promotore e të dhënave të hapura, transparencës dhe llogaridhënes, në bashkëpunim me Prezencën e OSBE-së në Shqipëri, po organizon trajnime dy ditore mbi monitorimin e shpenzimeve qeveritare dhe transaprecën në shpërndarjen e fondeve publike. Ky trajnim është organizuar në kuadrin e projektit “Përkrahja e Masave Kundër Korrupsionit në Shqipëri”, i zbatuar nga Prezenca e OSBE-së në Shqipëri me mbështetjen e Bankës Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim (EBRD), Agjencisë…

Read More

Trajnime falas në Tiranë

Trajnime falas në Tiranë

Akademia Profesionale Elita organizon 2 trajnime 2 ditore perkatesisht ne fushen e Ligjeve dhe fushen e Menaxhim Biznesit. Trajnimet do te zhvillohen ne date 11-12 nentor 2017 dhe 18-19 nentor prane Hotel Tirana International (15 kateshi) Tirane. Trajnimi i Menaxhim Biznesit ne oren 10:00-14:00 dhe trajnimi i Ligjeve ne oren 14:00-18:00. Ne perfundim pajiseni me certifikate pjesemarrje. Ate dite do shperndahen bursa per vazhdimin e degeve 5 mujore “Njohes i Ligjeve” dhe “Menaxhim Biznesit”. Trajnimet…

Read More

Konkursi Rajonal Vjetor për Luftën kundër Korrupsionit

Konkursi Rajonal Vjetor për Luftën kundër Korrupsionit

Rregullat zyrtare të konkursit Konkursi rajonal vjetor për luftën kundër korrupsionit (sponsorizuar nga Departamenti i Shtetit të SHBA-së dhe Ambasadat e SHBA-së në Shqipëri, Bosnje-Hercegovinë, Kroaci, Kosovë, Maqedoni, Mal të Zi dhe Serbi) mbahet me qëllim që të nxisin nxënësit në Ballkan të zhvillojnë fushata ndërgjegjësimi për të mos toleruar dhe për të refuzuar korrupsionin. Nxënësit do të kompozojnë postera kundër korrupsionit (klasat 5-8), do të krijojnë video në interes të publikut (klasa 9 dhe…

Read More

Tirana SME Week 2017: Speed up to Europe

Tirana SME Week 2017: Speed up to Europe

Instituti Shqiptar i SME-ve “SME Albania” me mbështetjen e Ambasadës Hollandeze dhe Cooperazione Italiana do të organizojë aktivitetin me temë “Tirana SME Week 2017: Speed up to Europe”, në datat 16 dhe 17 Nëntor 2017 pranë ambienteve të Telekom Mobile, Rruga Ibrahim Rugova, Tiranë. Java e SME-ve është një fushatë pan-evropiane që synon të promovojë sipërmarrjen në Evropë. Aktivitete të tilla ndihmojnë sipërmarrësit ekzistues të gjejnë informacion mbi mbështetjen në dispozicion të tyre dhe përpiqen…

Read More

Studimet në Amerikë, kriteret dhe procedurat për studentët shqiptarë

Studimet në Amerikë, kriteret dhe procedurat për studentët shqiptarë

Ambasada Amerikane ka publikuar kriteret për bursë studimi në SHBA, si pjesë e programit Global UGRAD. Programi Global UGRAD është një program i financuar nga Departamentit i Shtetit. i cili jep bursa për studentë të nivelit universitar në 55 vende të botës. Studentët caktohen në kolegje dhe universitete në të gjithë Amerikën, ku marrin pjesë në një semestër të nivelit parauniversitar pa diplomë. “Bursa mbulon udhëtimin, shkollimin, dhomën, siguracionin për aksidente/sëmundje, një pagesë të vogël mujore,…

Read More

Thirrje për projekt-propozime

Thirrje për projekt-propozime

Save the Children dhe Qendra e Shërbimeve dhe Praktikave Ligjore të Integruara po zbatojnë projektin “Përfshirja e shoqërisë civile për një sistem drejtësie funksional dhe të barabartë për të gjithë në Shqipëri”, financuar nga Bashkimi Evropian. Projekti synon të kontribuojë në fuqizimin e shoqërisë civile, për të marrë pjesë aktivisht dhe të influencojë mirë-funksionimin e sistemit të drejtësisë në Shqipëri. Fokusi i këtij projekti është të punojë me organizatat e shoqërisë civile të përfshira në…

Read More