Mundësi praktike nga Komiteti Shqiptar i Helsinkit

Mundësi praktike nga Komiteti Shqiptar i Helsinkit

Kohëzgjatja: 3 muaj Afati i fundit për aplikim: 31 Gusht 2017 Komiteti Shqiptar i Helsinkit hap aplikimet për praktikant/e. KShH i bën thirrje gjithë të rinjve që dëshirojnë të angazhohen në mbrojtje të të drejtave të njeriut, të bëhen pjesë e programit të internshipit. Praktika do të zhvillohet pranë zyrave të Komitetit Shqiptar të Helsinkit, ku interni/ja duhet të angazhohet rreth 18 orë në javë. Internshipi zgjat 3 muaj dhe është i papaguar. Kërkesat që…

Read More

Kurs online falas

Kurs online falas

Në këtë kurs, aplikantët do të eksplorojnë të ardhmen e urbanizimit, ndërsa mësojnë rreth qyteteve dhe ato që sjellin qytetin përsëri te qytetarët e tyre. Kursi do të fillojë më 11 shtator 2017. Kohëzgjatja: 10 javë Itensitieti: 3 orë/javë Tema: Arkitekturë Institucioni: ETH Zurich dhe Edx Gjuha: Anglisht Çmimi: Falas Për tu bërë pjesë e kursit klikoni këtu

Read More

Mundësi studimi me bursë në Kinë

Mundësi studimi me bursë në Kinë

Afati i fundit i aplikimit: 17 gusht 2017 Kush mund të aplikojë: mësuesit e anglishtes Vendi: 6,000 USD në vit (për studentët lokalë), 10,000 USD në vit (për studentët jo vendas) Bursat e Hong Kongut për Mësuesit e ardhshëm të Anglishtes (Bursat) jepen nga Byroja e Arsimit, Qeveria e Rajonit të Posaçëm Administrativ të Hong Kongut si një nga masat që meren për të rritur profesionalizmin e mësuesve të anglishtes në Hong Kong. Qëllimi i bursës…

Read More

Program studimi për gazetarët

Program studimi për gazetarët

Afati i fundit i aplikimit: 31 gusht 2017 Kush mund të aplikojë: gazetarët në karrierë me sfond mbi çështjet e mjedisit Vendi: New York City, NY, SHBA, 22-27 tetor, 2017 Këtë vjeshtë, deri në 15 gazetarë do të mblidhen në New York City për gjashtë ditë studimi dhe diskutimi si pjesë e bursës së re të gazetarisë  në Shkollën e Lartë të Gazetarisë CUNY. Programi, i planifikuar për 22-27 tetor, do të përqendrohet në shkencën…

Read More

Bursa kërkimore nga Shoqata Europiane për Studimin e Mëlçisë

Bursa kërkimore nga Shoqata Europiane për Studimin e Mëlçisë

Afati i fundit i aplikimit: 15 Shtator 2017 Kush mund të aplikojë: studentët ndërkombëtarë Bursa ofron: 3,000 euro në muaj Shoqata Evropiane për Studimin e Mëlçisë ka shpallur bursat EASL Research për Studentët Ndërkombëtar. Bursa do të mbulojë 3,000 euro në muaj. Qëllimi i bursës është të ofrojë mundësi hulumtimi për kërkuesit nga e gjithë bota. Shoqata Evropiane për Studimin e Mëlçisë (EASL) është një shoqatë profesionale evropiane për sëmundje të mëlçisë. EASL është një organizatë…

Read More

Kurs online falas mbi të drejtat e njeriut

Kurs online falas mbi të drejtat e njeriut

Në këtë kurs gjashtë javor, aplikantët do të mësojnë se si të sfidojnë qëndrimet që çojnë në dhunën kundër grave dhe të zhvillojnë njohuritë e tyre për këtë çështje të të drejtave të njeriut. Ky kurs do të fillojë më 18 shtator 2017. Kohëzgjatja: 6 javë Itensiteti: 2 orë në javë Tema: Kuptimi i Dhunës ndaj Grave: Mitet dhe Realitetet Institucioni: Universiteti i Strathclyde dhe FutureLearn Gjuha: Anglisht Çmimi: Falas Certifikata të disponueshme: Po Për tu bërë…

Read More

Studime doktorature me bursë në Gjermani

Studime doktorature me bursë në Gjermani

Afati i fundit i aplikimit: 5 shtator 2017 Kush mund të aplikojë: aplikantët gjermanë dhe ndërkombëtarë Çfarë ofrohet: shkollim plotësisht i financuar Instituti Max Planck ofron bursa për pozicionet e doktoraturës në biokimi dhe sistemet e lidhura me sistemin e Tokës. Këto pozicione janë në dispozicion për aplikantët gjermanë dhe ndërkombëtarë. Qëllimi i pozicioneve është që të ofrojë një mundësi për studiuesit e rinj. Kriteret e aplikimit: Aplikantët duhet të kenë një diplomë (ose po marrin përsipër)…

Read More