Studime me bursë në Hollandë

Studime me bursë në Hollandë

Afati i aplikimit: në vazhdim Kush mund të aplikojë: kandidatët me një sfond shumë të mirë në fizikë, kimi, shkencë ose inxhinieri me një interes në qelizat diellore Vendi: Fondacioni Holandez i Instituteve të Kërkimit Shkencor Qelizat diellore të bëra nga gjysmëpërçuesit hibridë perovskite janë shfaqur vetëm kohët e fundit, por efikasiteti i tyre tashmë është i krahasueshëm me atë të qelizave diellore të silikonit. Në kontrast me përparimin e shpejtë, mungon njohuria jonë përse…

Read More

Akadimia verore mbi Diplomacinë dhe Protokollin Diplomatik

Akadimia verore mbi Diplomacinë dhe Protokollin Diplomatik

Afati i fundit i aplikimit: 14 gusht 2017 Kush mund të aplikojë: të gjithë studentët / kandidatët që nuk kanë nevojë për vizë për të hyrë në Republikën e Kosovës Vendi: 19 – 21 gusht, Prishtinë – Republika e Kosovës Qëllimi i përgjithshëm i këtij kursi do të jetë futja e studentëve në artin e diplomacisë në traditën perëndimore me një theks në fillimin e shekullit të 19-të deri në politikën bashkëkohore ndërkombëtare. Në veçanti,…

Read More

Bursë udhëtimi H.Allen

Bursë udhëtimi H.Allen

Afati i aplikimit: 1 tetor 2017 Kush mund të aplikojë: studiues të rinj në një fushë që lidhet me mjedisin Bursat kompensojnë: një vit shpenzime  udhëtimi Shoqëria e Historianëve Arkitektonikë, H. Allen Brooks Traveling Fellowship do të ofrohet për vitin 2017 dhe do të lejojë një person  të sapo diplomuar të studiojë me udhëtime për një vit. Bursa nuk është për qëllime të kërkimit shkencor për një diplomë të avancuar akademike. Qëllimet janë që të ofrohet…

Read More

Kurs online falas në Shkenca Kompjuterike

Kurs online falas në Shkenca Kompjuterike

Në këtë kurs tetë javor, aplikantët do të mësojnë metoda për menaxhimin e projekteve të informatizimit  dhe do të ndërtojnë një kuptim të rreziqeve të ndryshme dhe çështjeve të përputhshmërisë që përfshihen. Ky kurs do të fillojë më 21 gusht 2017. Kohëzgjatja: 8 javë Itensiteti: 8-10 orë/javë Tema: Shkenca kompjuterike Institucioni: Sistemi i Universitetit të Maryland, UMUC dhe edx Gjuha: Anglisht Çmimi: Falas Si të bashkoheni me këtë kurs: Shko në faqen e internetit të…

Read More

Studime me bursë në Kanada

Studime me bursë në Kanada

Afati i fundit i aplikimit: 24 nëntor 2017 Kush mund të aplikojë: studentët vendas dhe ndërkombëtarë Përfitimet: 70,000 CAD në vit për deri në katër vjet Universiteti i Kolumbisë Britanike ofron bursa për studentët vendas dhe ndërkombëtarë. Bursat jepen për të ndjekur studimet e doktoraturës me kohë të plotë në UBC Forestry për kursin që fillon në shtator 2018. Bursa nga Fakulteti i Pylltarisë e e të Ardhmes së Pyjeve synon të tërheqë dhe të mbajë studentët e…

Read More

Kurs online falas mbi formimin e ADN

Kurs online falas mbi formimin e ADN

Aplikantët do të mësojnë se si të kërkojnë mesazhe të fshehura në ADN pa pasur ndonjëherë nevojë të vënë në të një shtresë laboratori. Ky kurs do të fillojë më 1 shtator 2017. Itensiteti: 4 deri në 10 orë në javë Subjekti: Biologjia dhe Shkenca e Jetës Institucioni: Universiteti i Kalifornisë, San Diego dhe edx Gjuha: Anglisht Çmimi: Falas Sesioni: Kursi fillon më 1 shtator 2017 Si të bashkoheni me këtë kurs: Shko në faqen…

Read More